SİYONİSTLERİN TERSİNE GÖÇÜNDE ARTIŞ YAŞANIYOR

İsrail medyası, işgal altındaki topraklardan diğer ülkelere giden Siyonist göçmenlerin sayısında artış olduğunu bildirdi. 

Görüntülenme: 254 Tarih: 10 Temmuz 2024 03:50
SİYONİSTLERİN TERSİNE GÖÇÜNDE ARTIŞ YAŞANIYOR

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Siyonist rejimin Aksa Tufanı operasyonu sonrasındaki en büyük başarısızlığı tersine göçün yoğunlaşması; Siyasi istikrarsızlık, ekonomik sorunlar, baskı ve yolsuzluk nedeniyle daha önce başlayan dalga, son 9 ayda direniş saldırıları korkusuyla daha da şiddetlendi.
İsrail TV’sinin kanal 12’si, sosyal medyanın geçtiğimiz haftalarda işgal altındaki topraklardan ayrılmaya karar veren Siyonist yerleşimcilerin paylaşımları ve notlarıyla dolu olduğunu duyurdu.
İsrailli bu televizyon kanalı, 7 Ekim'de Gazze savaşının başlamasının ardından yerleşimcilerin göç etme isteğinin üç aşamada arttığını bildirdi.
Bu kanalın istatistik ve raporlara dayanarak yaptığı duyuruya göre, işgal altındaki topraklardan göçle ilgili yazı ve notların yayınlanmasının ilk aşamasında yüzde 70 oranında bir artış yaşandı. İkinci aşamada ise Mart ayında Haredi göçü konusu gündeme getirildi ve üçüncü aşama halen devam ediyor ve daha fazla yerleşimci işgal altındaki toprakları terk ediyor.
Scober araştırma şirketinin son haftalardaki sonuçları da Siyonistlerin göç etme isteğinde iki buçuk kat artış olduğunu gösteriyor.
İsrail ordusunun açıklamasına göre Gazze'ye karşı savaşın başlangıcından bu yana 500 bin Siyonist yerleşimci işgal altındaki toprakları terk etti.
Nüfusu 20 bin olan Sedirot kenti tamamen boşaltılırken, Lübnan sınırına yakın kasabalar da boşaltılmıştır.

parstoday

Yorumlar