HAMAS: GAZZE'YE İNSANİ YARDIMLARIN GİRİŞİNİ ENGELLEMEK SOYKIRIMIN BİR PARÇASIDIR

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal güçlerinin Gazze Şeridi'ne insani yardımların girişini engellemesinin soykırımın bir parçası olduğunu belirtti. 

Görüntülenme: 307 Tarih: 10 Temmuz 2024 03:47
HAMAS: GAZZE'YE İNSANİ YARDIMLARIN GİRİŞİNİ ENGELLEMEK SOYKIRIMIN BİR PARÇASIDIR

Hamas, bugün (9 Temmuz Salı) yaptığı açıklamada, terörist işgal hükümetinin Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına yönelik açlık savaşını ve ağır bir kuşatmayı sürdürdüğünü, 64 günden beri de sürekli şekilde gıda yardımı kamyonlarının girişini engellediğini, yerleşimci çetelerinin Kerem Ebu Salim geçiş noktasında yardımları sistematik olarak yaktığını ifade etti.

Açıklamada, düşman hükümetinin ve yerleşimci çetelerinin davranışlarının, savunmasız sivillere yönelik aç bırakma savaşının en çirkin örneğini oluşturduğunu ve Gazze halkının dokuz aydan fazla süredir tam bir soykırımla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Hamas, özellikle Gazze ve Kuzey illerinde genişleyen ve yoğunlaşan insani felaketin ve açlığın, Amerikan yönetiminin de suç ortağı olduğu, hayat yollarını kapatan ve siyonist rejimin süreklilik arz eden kararlarının sonucu olduğunu vurguladı. BM'nin ve Uluslararası Adalet Divanı'nın, Gazze Şeridi'ndeki tüm bölgelere gerekli yardımların girmesi gerektiğini  vurgulayan kararlarına rağmen bu durumun, uluslararası sistemi ve kararlarını hafife aldığını belirtti.

Hamas, aç bırakma savaşının devam etmesinin insani bir felakete ve daha fazla çocuk ve masum sivilin ölmesine neden olabileceği konusunda uyardı. Uluslararası toplumu, işgal güçlerinin yardımların girmesini engellemesine son verilmesi için derhal harekete geçmeye, bu suçlu düşmanı vazgeçmeye, uluslararası yasalara boyun eğmeye zorlamaya ve liderlerini sivillere karşı işledikleri vahşi suçlar nedeniyle uluslararası mahkemeler önünde yargılamaya çağırdı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar