PEZEŞKİYAN'DAN FİLİSTİN DİRENİŞİNE GÜVENCE

İran’da 14. cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda seçimi kazanan Mesud Pizişkiyan’ın, Hizbullah genel sekreterine bir mektup gönderdiği bildirildi. 

Görüntülenme: 323 Tarih: 09 Temmuz 2024 04:05
PEZEŞKİYAN'DAN FİLİSTİN DİRENİŞİNE GÜVENCE

El-Menar’ın bildirdiğine göre, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pizişkiyan, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah'a yazdığı mektupta İslam Cumhuriyeti'nin Filistin direnişine olan sarsılmaz desteğini vurguladı.

Hasan Nasrullah'a yazdığı mektupta, "direnişe verilen desteğin İran'ın temel politikasında köklü bir yeri olduğunu" belirterek bu desteğin devam edeceğinin altını çizen Pizişkiyan, şunları ifade etti: "Direnişe destek, güçlü şekilde devam edecek. İran, gayrimeşru Siyonist rejime karşı her zaman bölge halkını desteklemiştir. Direnişe destek İran İslam Cumhuriyeti'nin temel politikalarına, merhum İmam'ın ideallerine ve İslam Devrimi Lideri'nin yol göstericiliğine dayanmaktadır ve güçlü bir şekilde devam edecektir."

İran cumhurbaşkanı sözlerine şöyle devam etti: "Bölgedeki direniş hareketlerinin, Siyonist varlığın mazlum Filistin halkına ve bölgedeki diğer halklara karşı kışkırtıcı ve suç teşkil eden politikalarını sürdürmesine izin vermeyeceğinden eminim."

Pizişkiyan, seçilmesi dolayısıyla kendisini tebrik eden Hasan Nasrullah'a, "İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçilmem dolayısıyla göndermiş olduğunuz değerli ve sevgi dolu mesajınızı saygılarımla ve teşekkürlerimle aldım." dedi.

Pizişkiyan, mektubunu şu cümlelerle son verdi: "Samimi dualarınız için teşekkür eder, Yüce Allah'tan size daha fazla izzet ve şeref, Lübnan halkına refah ve ilerleme, direniş kahramanları mücahitlere de ilahi zafer nasip etmesini dilerim."

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Cumartesi günü İran'da yapılan erken cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Mesud Pizişkiyan'ı tebrik etmişti.

Hizbullah adına gönderdiği kutlama mesajında Seyyid Nasrullah, Pizişkiyan'ın "fedakâr ve sadık" İran halkının isteklerini gerçekleştirmesini umduğunu söyleyerek, yeni cumhurbaşkanına görevinde başarılı bir dönem dilemişti.

Nasrullah, "uzun yıllardır Siyonist işgal güçleri ve Amerikan hegemonyası projesiyle açık bir çatışma içinde olan" Hizbullah ve bölgedeki tüm Direniş hareketlerinin İran İslam Cumhuriyeti'ni “destek ekseni” olarak gördüklerini açıklamıştı.

Seyyid Nasrullah'a bu durumum, “Seyyid Ruhullah Humeyni'nin ve daha sonra Seyyid Ali Hamanei'nin ve onun rehberliğinde birbirini izleyen hükümetlerin önderliğinde İslam Devrimi'nin zaferinden bu yana böyle” devam ettiğini belirtmişti.

Hasan Nasrullah mesajında şu ifadelere yer vermişti: "İran İslam Cumhuriyeti'ni her zaman direniş hareketleri ve mazlumlar için güçlü, istikrarlı ve daimi bir destekçi olarak görüyoruz."

YDH

Yorumlar