UNRWA'DAN GAZZE AÇIKLAMASI

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, "Gazze Şeridi'ndeki UNRWA kurumlarının %50'si tahrip oldu ve 500'den fazla kişi, binalarımızdayken öldürüldü," dedi. 

Görüntülenme: 287 Tarih: 09 Temmuz 2024 04:18
UNRWA'DAN GAZZE AÇIKLAMASI

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, bugün (8 Temmuz Pazartesi) yaptığı basın açıklamasında, "Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinden yaklaşık 250 bin kişi altıncı veya yedinci kez yerinden edildi," diyerek, Gazze'de güvenli bir yerin olmadığını vurguladı.

Lazzarini, "Gazze'de bir neslin tamamını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyayız," diyerek çocukların güvenli bir eğitim ortamına geri döndürülmesi gerektiğini belirtti.

İsrail işgal güçleri, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne kara, deniz ve hava saldırılarını sürdürüyor. Bu saldırılar sonucunda çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 38 bin 193 Filistinli şehit oldu, 87 bin 903 Filistinli de yaralandı. Ayrıca enkaz altında olan ve henüz kendilerine ulaşılamamış 10 bin kayıp bulunuyor. İşgal güçleri onlara ulaşılmasını engelliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar