GAZZE'DE 5 GAZETECİ DAHA ŞEHİD OLDU

İşgal ordusunun son 12 saat içinde Gazze kentine ve En-Nuseyrat Kampı’na düzenlediği saldırılarda Filistinli 5 gazeteci şehit oldu. 

Görüntülenme: 293 Tarih: 07 Temmuz 2024 01:09
GAZZE'DE 5 GAZETECİ DAHA ŞEHİD OLDU

Yerel kaynaklar, gazeteci Rızk Ebu Şekyan ile gazeteci Emced Cahcuh ve eşi gazeteci Vefa Ebu Dab’an’ın Ebu Şekyan’ın En-Nuseyrat Kampı’ndaki evine bu sabah (6 Temmuz Cumartesi) erken saatlerde düzenlenen saldırıda şehit olduğunu bildirdi.
 

Kaynaklar, işgal ordusunun evlerini terk etmek zorunda kalan gazeteci Cahcuh’un ailesinden çok sayıda kişinin sığındığı gazeteci Ebu Şekyan’ın evine hava saldırısı düzenleyerek katliam yaptığını ve saldırıda 10 kişinin şehit olduğunu ifade etti.
 

Filistinli gazeteciler Sa’di Medduh ve Ahmed Sukker de dün akşam saatlerinde Medduh ailesinin Gazze kenti Ed-Derac Mahallesi’ndeki evine işgal ordusunun düzenlediği hava saldırısında şehit oldu.
 

Yerel kaynaklar, Filistinli iki gazetecinin şehit olduğu söz konusu saldırıda enkazdan 5 şehit cesedi çıkarıldığını bildirdi.
 

Filistinlilere ait sosyal medya hesaplarında gazeteci Medduh’un elinde kamerayla Gazze caddelerinde dolaştığını gösteren fotoğraflar yayınlandı.
 

Filistinli 5 gazetecinin daha şehit olmasıyla birlikte 7 Ekim’den bu yana işgal ordusunun Gazze Şeridi’nde şehit ettiği Filistinli gazeteci sayısı 158’e yükseldi.
 

Filistinli Gazetecileri Koruma Merkezi, Ed-Derac Mahallesi’ne düzenlenen saldırıda Filistinli gazetecilerin şehit edilmesini kınadı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar