FİLİSTİNLİ ESİR CEMAL AHMED SEVAHİNE İŞKENCE SONUCU ŞEHİD OLDU

Batı Şeria'daki Cenin vilayetinin Es-Siletu'l-Harisiyye ahalisinden olan esir Cemal Ahmed Şevahine, işgal zindanlarında maruz kaldığı işkence, şiddet ve kötü muamele sonucu şehit oldu. Cemal Şevahine, yaralı direnişçi Ziya Şevahine'nin babasıydı. 

Görüntülenme: 87 Tarih: 05 Temmuz 2024 19:38
FİLİSTİNLİ ESİR CEMAL AHMED SEVAHİNE İŞKENCE SONUCU ŞEHİD OLDU

Aile kaynaklarına göre, Şevahine dün geçirdiği bir felç sonucu Hayfa'daki Rambam Hastanesi'ne nakledildi ve bugün sabah saatlerinde şehit olduğu açıklandı.

Şevahine, oğlunun teslim olmaya zorlanması amacıyla dört gün önce 1948'de işgal edilmiş bölgedeki iş yerinden tutuklanmıştı.

Aileden bir kişinin teslim olmaya zorlanması amacıyla ailenin diğer fertlerinin tutuklanması uygulamasının işgal rejimi tarafından sıkça kullanılan bir yöntem olduğu biliniyor. Özellikle eşler ve anneler, günler ve haftalar süren tutuklamalarla bu baskıya maruz kalıyor. Kadınlara yönelik baskıların, aranan kişiyi teslim olmaya zorlamada daha etkili olduğu hesaplanıyor.

Filistinli esir ve tutuklular arasında, İsrail'in soykırım savaşının başlangıcından bu yana işkence sonucu şehit olanların sayısı, esir hareketinin tarihindeki en yüksek seviyeye ulaştı.

Esirlerle ilgili kuruluşlar, İsrail işgal hapishanelerinde ve kamplarında işkence sonucu şehit olanların sayısının, 1967 yılından bu yana yapılan belgeli kayıtlara göre esir hareketi tarihindeki en yüksek seviyede olduğunu belirtti.

Gazze'deki Esirler ve Özgürleştirilenler Bakanlığı, soykırım savaşı sırasında, ağır yaşam şartları ve insanlık dışı koşullar nedeniyle, 36'sı Gazze Şeridi'nden olmak üzere 54 esirin şehit olduğunu kaydetti.

Filistinli esirlerin aileleri, savaşın başlangıcından bu yana işgal hapishanelerinde ve kamplarında Batı Şeria'dan 18 tutuklunun şehit olduğunu bildirdi.

Gazze'ye karşı başlatılan soykırım savaşının başlangıcından bu yana, Batı Şeria'dan 9400'den fazla vatandaşın ve Gazze'den binlerce vatandaşın yanı sıra 1948'de işgal edilmiş bölgeden yüzlerce Filistinlinin tutuklanmasıyla birlikte, işkence operasyonları eşi görülmemiş bir yoğunluk ve düzeyde arttı. Bu durum, ilgili kuruluşlar tarafından takip edilen onlarca tanıklık ve serbest bırakılan tutukluların görüntüleriyle de teyit edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar