GAZZE NASIR TIP MERKEZİ'NİN YAKITI BİTTİ

Hükümet Medya Ofisi, Nasır Tıp Kompleksi'ndeki yakıtın tükenmesinin insani bir krize yol açabileceği ve sağlık hizmetlerinin durma noktasına gelebileceği konusunda uyarıda bulundu ve yakıtın derhal komplekse tedarik edilmesini talep etti. 

Görüntülenme: 95 Tarih: 05 Temmuz 2024 19:18
GAZZE NASIR TIP MERKEZİ'NİN YAKITI BİTTİ

Hükümet Medya Ofisi bugün (4 Temmuz Perşembe) yaptığı açıklamada, herhangi bir felaket veya gerçek bir krizin meydana gelmesinden işgal güçlerini, ABD yönetimini ve ilgili tüm tarafları sorumlu tuttu. Bu tür bir durumda özellikle yoğun bakım ünitelerinde yatan hastalar için ölüm riskinin artacağını hatırlattı.

Uluslararası toplumu, BM'ye bağlı tüm kurumları ve uluslararası kuruluşları derhal ve acil bir şekilde Nasır Tıp Kompleksi'ne yakıt tedarik edilmesi için devreye girmeye çağırdı. Ayrıca, tüm hastanelere yakıt desteği yapılması ve yeniden yapılandırılması için acil müdahale yapılmasını ve bir insani felaketin önlenmesini talep etti.

Sağlık Bakanlığı, Han Yunus ve Refah vilayetlerinde hizmet veren Gazze Avrupa Hastanesi'nin de hizmet dışı kalmasından sonra kalan tek ana hastane niteliğinde olan  Nasır Tıp Kompleksi'nin jeneratörlerinin durma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu, bu durumun sağlık ve tıbbi hizmetlerin durmasına dolayısıyla insani bir kriz yaşanmasına yol açabileceği uyarısında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar