İŞGALCİ İSRAİL ORDUSU HAN YUNUS'A YENİ BİR KARA HAREKATI DÜZENLEME SİNYALİ VERDİ

İsrail ordusu, Filistinlilerin Gazze'deki Han Yunus'tan toplu olarak tahliye edilmesi konusunda tehditte bulundu. 

Görüntülenme: 74 Tarih: 02 Temmuz 2024 02:14
İŞGALCİ İSRAİL ORDUSU HAN YUNUS'A YENİ BİR KARA HAREKATI DÜZENLEME SİNYALİ VERDİ

İsrail ordusu, Filistinlilerin Gazze Şeridi'nin ikinci büyük kenti olan Han Yunus'un büyük bir bölümünden toplu olarak tehcir edilmesini emrederek askerlerin  yeni bir kara harekatı başlatabileceğinin sinyalini verdi.

CBS kanalının haberine göre emir, Han Yunus'un İsrail'in yaklaşık dokuz aydır Gazze'nin daha önce işgal ettiği bölgelerine tekrar tekrar düzenlediği baskınların sonuncusunda hedef olacağına işaret.

Han Yunus'un büyük bir kısmı bu yılın başlarında yapılan uzun bir saldırıda halihazırda yıkılmıştı, ancak o zamandan bu yana çok sayıda Filistinli, Gazze'nin en güneyindeki Refah kentine yapılan saldırıdan kaçmak için geri dönü.

Pazartesi günü yapılan tehcir emri Han Yunus'un doğu yarısının tamamını ve Gazze Şeridi'nin güneydoğu köşesinin büyük bir bölümünü kapsıyor.

Günün erken saatlerinde rejim ordusu, Han Yunus'tan Gazze dışına roket yaylım ateşi açıldığını açıkladı.

Bir Filistinli, kanala verdiği demeçte "Her şey yok edilmiş. Burada artık hayat yok. Hayallerimiz de çocukluğumuz da gitti," ifadesini kullandı.

Han Yunus bölgesinde tehcir ve saldırıların tekrar başlaması Filistinlilerin içme suyuna erişimini daha da zorlaştırabilir.

Tehcire tabi tutulan bölgelere, rejimin savaşın başlarında bölgenin suyunu kesmesine yönelik eleştirilerin ardından döşediği bir su hattı da dâhil.

YDH

Yorumlar