IRKÇI İSRAİL ESİRLERİ CANLI KALKAN OLARAK KULLANIYOR

Hamas'ın Siyasi Büro üyesi İzzet Er-Rışk, Siyonist işgalin Filistinli tutukluları canlı kalkan olarak kullanması nedeniyle sorgulanması ve bu suçu işlediği için yargılanması çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 92 Tarih: 01 Temmuz 2024 05:07
IRKÇI İSRAİL ESİRLERİ CANLI KALKAN OLARAK KULLANIYOR

El-Cezire'nin yayınlamış olduğu bir videoyla ilişkili olarak bugün (7 Temmuz Pazartesi) sabah yaptığı basın açıklamasında Er-Rışk, "İşgalci Nazi ordusunun Gazze Şeridi'ndeki terör eylemleri sırasında Filistinli tutukluları insan kalkanı olarak kullanması, tam anlamıyla bir savaş suçu, savaş yasalarının ve esir haklarının, aynı zamanda tüm uluslararası sözleşme ve yasaların ihlalidir" dedi.

Er-Rışk, "İnsan kalkanı kullanma suçu, Nazi toplama kamplarındaki Filistinli tutukluların maruz kaldığı tüm vahşi intikam şekillerini içeren suç ve ihlallere ilaveten işlenen bir suçtur. Bu ihlaller arasında aç bırakma, aşağılama, kötü muamele, kasten tıbbi ihmal, yiyecek ve ilaçtan mahrum bırakma, uzuvların kırılması, yavaş öldürme ve meydan infazları gibi çok farklı zulüm uygulamaları bulunuyor" dedi.

Er-Rışk, uluslararası toplumu bu suçu kınamaya ve Uluslararası Adalet Divanı ile Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni, insan kalkanı suçlarını savaş suçları dosyasına ekleyerek işgal liderlerini yargılamaya çağırdı.

El-Cezire geçtiğimiz Cumartesi akşamı, İsrail işgal ordusunun Gazze Şeridi'ndeki çatışmalar sırasında Filistinli tutukluları insan kalkanı olarak kullandığını gösteren videolar yayınladı.

El-Cezire'nin özel görüntüleri, işgalcilerin bir tutukluyu ip ile bağlayarak vücuduna kamera yerleştirip bir tünele girmeye zorladığını, ayrıca tutukluların insan kalkanı olarak kullanıldıkları sırada askeri üniforma giymeye zorlandıklarını ve hayatlarının tehlikeye atıldığını gösteriyor.

Görüntüler ayrıca yaralı bir tutuklunun insan kalkanı olarak kullanıldığını ve Gazze'de yıkılmış evlere girmeye zorlandığını, bu sırada şehitlerin cesetlerinin yerde yattığını gösteriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar