HAMAS'TAN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

İslami Direniş Hareketi (Hamas), bugün (1 Temmuz Pazartesi) işgalci faşist ordu tarafından serbest bırakılan tutukluların üzerinde görülen zayıflık, fiziksel ve psikolojik yorgunluk belirtileri ve açık işkence izlerinin, işgalci faşist hükümetin tüm insani yasaları hiçe sayarak her gün savaş suçları işlediğini ve hiçbir engelle karşılaşmadığını açıkça ortaya koyduğunu belirtti. 

Görüntülenme: 95 Tarih: 01 Temmuz 2024 05:09
HAMAS'TAN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Hamas, yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nden kaçırılan doktorlar, yaşlılar, hastalar ve yaralılar da dahil olmak üzere işgalci hapishanelerinde yaşayanların maruz kaldığı trajik duruma dair korkunç tanıklıklara dikkat çekti. Bu insanların, en vahşi uygulamalara ve suçlara, işkenceye, aç bırakılmaya ve aşağılamalara maruz kaldıklarını dile getirdi.

Hamas, bugün yaptığı basın açıklamasında, Gazze Şeridi'ndeki savunmasız sivillere yönelik sürekli işlenen suçların, tutukluların işgal hapishanelerinde maruz kaldığı zulümlerin ve işgal ordusunun terör merkezlerinde tutulanların gördüğü kötü muamelenin, işgal hükümetinin faşist politikalarının bir sonucu olduğunu ve bu politikaların, siyonist işgalcilerin bütün suçlarının ve insan hakları ihlallerinin üstünü örten Amerikan yönetiminin tam desteğiyle gerçekleştirildiğini belirtti.

Hareket, uluslararası toplumu, Birleşmiş Milletler ve kurumlarını, işgalci Nazi hükümetinin yürüttüğü bu katliamı durdurmak için derhal harekete geçmeye ve tutukluları, mahkumları ve çatışma bölgelerindeki sivilleri korumaya çağırdı.

Ayrıca, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ni, Gazze Şeridi'nden kaçırılan ve işgal ordusu tarafından insanlık dışı şartlarda zorla kaybedilen binlerce Filistinli tutuklunun akıbetini ortaya çıkarmak için harekete geçmeye çağırdı.

Bu arada Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlem Merkezi (Euro-Med) de bugün serbest bırakılan Şifa Tıp Kompleksi Müdürü Dr. Muhammed Ebu Silmiyye aleyhine siyonistlerin yaptığı provokatif ve tehditkar açıklamaların onun hayatı hakkında ciddi endişelere neden olduğunu dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar