ŞEYH NAİM KASIM: SİYONİSTLER TEHDİTLERİNDEN GERİ ADIM ATMAK ZORUNDA KALDI

İşgalci rejimin tüm alanlarda birbirini takip eden başarısızlıklarına ve iç çöküşüne değinen Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı şunları vurguladı: Herhangi bir savaşın başlaması, İsrail'in yakın zamanda yok olması ve Siyonistlerin boş tehditlerinden geri çekilmek zorunda kalması anlamına gelir. 

Görüntülenme: 58 Tarih: 30 Haziran 2024 07:22
ŞEYH NAİM KASIM: SİYONİSTLER TEHDİTLERİNDEN GERİ ADIM ATMAK ZORUNDA KALDI

Lübnan Hizbullah'ı Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Siyonist düşmanla yüzleşme sürecine ilişkin yaptığı konuşmada şunları vurguladı: İşgalci düşmanın Gazze'ye yönelik 9 ay süren en menfur saldırılarına rağmen direniş hâlâ güçlü ve başarılı bir şekilde ayakta ve böyle de sürece devam ediyor.

İsrail'in iç çöküşü oldukça açık

Şeyh Naim Kasım sözlerine şunları ekledi: Öte yandan Siyonist rejimin başarısızlıkları devam ediyor ve bu rejimde ekonomik, siyasi, sosyal, ahlaki, eğitim vb. tüm alanlardaki iç çöküş açıkça ortada. Bütün bunlar direnişin zaferinin ve işgalci rejimin yenilgisinin göstergesidir. Bu başarısızlık yalnızca İsrail'in başarısızlığı değildir aksine Amerika'nın ve bu rejimin tüm destekçilerinin başarısızlığıdır.

Siyonistlerin Gazze'de saplandığı büyük bataklığa atıfta bulunan Naim Kasım: Ateşkes ve saldırganlığın tamamen durdurulması dışında Gazze'deki bu duruma son vermenin başka bir yolu yok. Düşmanın peşinde olduğu başka hiçbir çözüm uygulanamaz zira direniş asla teslim olmuyor ve işgalciler savaş alanında alamadıklarını siyasi alanda da alamazlar.

Bu Hizbullah yetkilisi, direnişin Lübnan'ın egemenliğini korumadaki güçlü rolünü vurguladı: Lübnan direnişi meşruiyetini halk desteğinden, özgürlükten ve Siyonist düşmana karşı ardı ardına kazanılan zaferlerden alıyor ve özgürlük ya da zafer dışında bir seçeneği seçmeyi talep eden herkese yanıt niteliğinde olan gerçek bir meşruiyete sahip.

Şeyh Naim Kasım şöyle devam etti: Lübnan'daki direniş öncelikle milli bir bileşendir. Çünkü ülke topraklarını düşmanın şerrinden kurtarmayı başaran direniş, şimdi de ortak bir düşmana karşı (Gazze'deki) kardeşlerine destek veriyor. Öyle ki bu düşman imkanı olsa Gazze'ye karşı işlediği suçları Lübnan'da işleyecek. Yani biz tamamen milli bir konumdayız. Biz Hizbullah olarak güce sahip olduğumuz için gurur duyuyoruz ve güçlü olmak suç mu?

Siyonistler tehditlerinden geri adım atmak zorunda kaldı

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı sözlerine şöyle devam etti: Onlar (direnişin düşmanları) diyor ki; Hizbullah olması gerekenden çok daha güçlü. Evet, halkçı sevgimizle, iyi performansımızla ve insanlık uğruna, toprağın özgürlüğü ve Cihat adına Yüce Allah'a yaklaşmak için yaptığımız birçok fedakarlıkla güçlüyüz. Bizi suçlayan kişi kendi zayıflığından dolayı suçluyor ve bu suçlamalarla güç elde edemez.

Bizim gibi güçlü olmak ister misiniz? Bilin ki bu, yabancılara güvenerek, boş hayallere kurarak, bize saldırarak gerçekleşmez. Bu nedenle düşüncelerinizi, siyasi kararlarınızı ve ülkede nasıl faaliyet gösterdiğinizi gözden geçirin.

İsrail'in tehditlerinin bizi olumsuz etkilemesine asla izin vermeyeceğiz aksine bu tehditler bizi hazırlığımızı güçlendirmeye motive diyor. Ancak bu tehditlerin faydasız ve boş olduğunu, İsrail'in bu tehditlerle hiçbir yere varamayacağını, hiçbir şey yapamayacağını bir kez daha vurguluyoruz. Ayrıca Siyonistlerin sahaya çıkması sadece kayıplarını ve aldıkları hasarı artıracaktır. Allah'ın izniyle bu, İsrail'in yok oluşu yolunda önemli bir adım olacaktır.

Naim Kasım konuşmasının sonunda Siyonist yetkililerin Lübnan'la savaşın genişletilmesine yönelik tehditlerinden geri adım attığına dikkat çekerek şunları vurguladı: İşgalci rejimin savaş bakanı Yoav Gallant, Amerika gezisinin ardından iki ilginç pozisyon aldı; Önce dedi ki; ‘Hizbullah'la savaş peşinde değiliz.’ Bu, Siyonistlerin tehditlerinden yavaş yavaş geri çekildiği anlamına geliyor. Gallant ayrıca şunları söyledi; ‘Kabine Hizbullah ile siyasi çözümü tercih ediyor.’ Bu da Siyonistlerin ağaçtan indiği (tüm tehditlerinden vazgeçtiği) anlamına geliyor. İsrail mevziinden tamamen çekilmek istiyorsa öncelikle Gazze'deki savaşı durdurması gerekiyor ve bu herkesin yararına olacaktır.’

Siyonist medyanın daha önce yayınladığı haberlerde; Gallant’ın ‘Hizbullah'la savaş peşinde değiliz’ dediği aynı zamanda bu konuda siyasi seçeneği de en iyi seçenek olarak gördüklerini belirttiğini aktarmıştı. İşgalci rejimin savaş bakanının bu konumu, Siyonist liderlerin Hizbullah'a karşı bir laf kalabalığı başlatması ve Lübnan'a karşı Siyonist çevrelerin ve yetkililerin, İsrail açısından ölümcül sonuçları olacağı konusunda şiddetle uyardığı, Amerika'nın ise tamamen karşı olduğu savaşı genişletme tehdidinde bulunmasının ardından geldi.

tesnim

Yorumlar