HAMAS'TAN BATI ŞERİA UYARISI

Siyonistlerin Batı Şeria'ya yönelik yeni saldırgan hareketlerini kınayan Hamas Hareketi, bu komplolara karşı kapsamlı uluslararası eylem çağrısında bulunarak şunları vurguladı: İşgalcilerin tüm bu çabaları başarısızlıkla sonuçlanmaya mahkumdur. 

Görüntülenme: 62 Tarih: 30 Haziran 2024 07:27
HAMAS'TAN BATI ŞERİA UYARISI

Hamas Hareketi, işgalci rejimin kabinesinin Batı Şeria'daki yerleşim birimlerini genişletme kararına cevaben bir açıklama yayımlayarak şunları vurguladı: Siyonist rejimin kabinesi, işgal altındaki Batı Şeria'daki yerleşim birimlerini genişletme, 5 yeni yerleşim birimini meşrulaştırma ve Filistin Özerk Yönetimi'nin kontrolü altındaki bölgelerde bu rejimin yasalarını uygulama kararı aldı.

Bu, Siyonist faşist rejimin kabinesinin, Batı Şeria'yı tamamen kontrol altına almak amacıyla işgalci rejimin kabinesinin aşırıcı ve faşist bakanı Bazalel Smotrich’in komplolarını uygulamaya yönelik pratik bir eylemidir.

Bu faşist eylemler; bu, Siyonist aşırılık yanlısı kabinenin Filistin ulusuna karşı saldırganlığı, cinayetleri, katliamları, toprak hırsızlığını ve kutsal alanlarımızla çatışmayı yoğunlaştıran bu komplolarını ve politikalarını reddetmek ve bunlarla yüzleşmek için birleşik bir Filistin tutumunun benimsenmesini gerektirir.

Hamas Hareketi şunları vurguladı: Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplum, Siyonist rejimin bu komplolarıyla mücadele etmek için pratik adımlar atmalı ve bunları sadece kınamakla kalmamalı. Düşmanın bu faşist eylemleri, Filistin ulusunun davasını yok etmeye ve onların toprak haklarına ve kaderlerine tecavüz etmeye yönelik tehlikeli bir girişiminin işaretidir.

İşgalci rejimin faşist kabinesinin Batı Şeria'yı kontrol altına almaya, Filistin ulusunu yerinden etmeye ve davamızı yok etmeye yönelik tüm planları, Filistinlilerin iradesinin ve Batı Şeria'nın şehir, köy ve kamplarındaki direniş dalgasının engeliyle karşı karşıya kalacaktır ve başarısızlığa mahkumdurlar.

Hamas Hareketi ayrıca, Batı Şeria ve Kudüs'teki tüm Filistinli gençlerden, bu rejimin kökünü kazıyana kadar Filistin topraklarında Siyonist cani düşmana karşı direniş biçimlerini genişletmelerini istedi.

Hamas’ın bu açıklaması, Siyonist kaynakların, bu rejimin kabinesinin maliye bakanı Bezalel Smotrich'in Batı Şeria'ya ilişkin önerisini kabul ettiğini bildirmesinin ardından yayınlandı. Smotrich'in önerisi, Filistin Özerk Yönetim kuruluşlarının yetkililerine karşı yaptırım uygulanmasını ve Batı Şeria'daki 5 yerleşim merkezinin meşrulaştırılmasını içeriyordu.

İşgal rejimi yetkilisi Bazalel yaptığı açıklamada şunları söylemişti: Bu adımlar, Filistin'in birçok yabancı ülke tarafından tanınmasına ve aynı zamanda Filistin Özerk Yönetiminin uluslararası mahkemelerdeki İsrail'e karşı şikayette bulunma ve İsrail yetkilileri için tutuklama emri çıkarılmasına destek olma hareketlerine yanıt olarak atıldı.

İşgalci rejimin kabinesi, Filistin Özerk Yönetiminin yetkililerinin işgal altındaki topraklar içindeki hareketlerine de ciddi kısıtlamalar getirdi ve onların bazı ayrıcalık ve yetkilerini iptal etti. Buna göre Beytüllahim’in doğusu ve işgal altındaki Kudüs'ün güney doğusu artık yürütme yetkilerinde olmayacak.

tesnim

Yorumlar