LÜBNAN İHVANI LİDERİ ŞEYH MUHAMMED TAKKUŞ'TAN NASRALLAH'A DESTEK ZİYARETİ

Lübnan İhvanı olarak bilinen Cemaat-i İslami lideri Şeyh Muhammed Takkuş, daha önce yaptığı bir açıklamada Hizbullah ile Suriye konusunda görüş ayrılıkları olduğunu, ancak İsrail'e mücadele söz konusu olduğunda bunları bir kenara koyduklarını dile getirmişti. 

Görüntülenme: 383 Tarih: 29 Haziran 2024 02:57
LÜBNAN İHVANI LİDERİ ŞEYH MUHAMMED TAKKUŞ'TAN NASRALLAH'A DESTEK ZİYARETİ

Lübnan'ın önde gelen İslami hareketlerinden Cemaati İslami ile Hizbullah arasında önemli bir görüşme gerçekleşti.

Lübnan İhvanı olarak bilinen Cemaati İslami lideri Şeyh Muhammed Takkuş ile Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah'ın Cuma sabahı güncel meseleleri ele aldıkları önemli bir görüşme gerçekleştirdikleri bildirildi.

Hizbullah'tan yapılan açıklamaya göre toplantıda "Lübnan ve Filistin'deki son gelişmelerin ele alındığı" belirtildi.

Açıklamada, Nasrallah ve Takkuş'un " Gazze'deki yiğit direnişe ve onun dirençli ve onurlu halkına yardım etme mücadelesinde direniş güçleri arasındaki işbirliğinin önemini" vurguladıkları kaydedildi.

Cemaati İslami grubu ile Hizbullah arasındaki işbirliğinin Aksa Tufanı ile başlayan süreçte güçlendiği ve sahada Siyonist düşmana karşı 8 Ekim'den beri aktif işbirliği sergilendiği ifade ediliyor.

8 Ekim'den bu yana Siyonist düşmanın Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında Cemaati İslami karargahlarının da hedef alındığı biliniyor. Lübnan Cemaati İslami hareketi lideri Takkuş, Mart ayında yaptığı açıklamada, Siyonist düşmana karşı mücadele sahasında Cemaati İslami ile Hizbullah'ın güçlü bir ittifak ortaya koyduğunu ve işbirliği alanlarının genişlediğini söylemişti.

Takkuş, liderlik yaptığı hareketin sahada kendi kararlarını verdiğini ancak Hizbullah ile ve Hamas'ın Lübnan koluyla yakın işbirliği içinde olduklarını ifade etmişti.

İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar