HAMAS'TAN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail'in Gazze'nin Şucaiyye mahallesine düzenlediği saldırıyı kınayarak, bu saldırının Gazze Şeridi'ne karşı yürütülen soykırım savaşının bir devamı olduğunu ve direnişin bu saldırılara karşı durmaya devam edeceğini vurguladı. 

Görüntülenme: 70 Tarih: 27 Haziran 2024 08:30
HAMAS'TAN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Hamas, bugün (27 Haziran Perşembe) yaptığı basın açıklamasında, "İşgalci ordunun bu sabah Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye mahallesine başlattığı yoğun bombardıman, mahallenin boşaltılması talimatları ve başlattığı işgal operasyonu sonucu birçok kişinin şehit edilmesi ve binlerce kişinin sistematik bir şekilde sivil hedeflerin vurulması nedeniyle zorla yerinden edilmesi, işgalci faşist hükümetin Gazze Şeridi'ndeki halkımıza karşı yürüttüğü soykırım savaşının devamıdır. Bu suçlar, tamamen ABD'nin tam desteği ve ortaklığı ile işlenmektedir." dedi.

Açıklamada, "Şehirlerin, mülteci kamplarının ve mahallelerin tekrar tekrar hedef alınması, sivillerin kasten öldürülmesi ve altyapının yok edilmesi, halkımızın acısını derinleştirmek amacıyla yapılan bu faşist politika, tam anlamıyla bir savaş suçudur." ifadelerine yer verildi.

Hamas, bu suçların tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştirildiğini belirterek, uluslararası toplumun bu suçları durdurmak ve terörist devletin liderlerini cezalandırmak için derhal harekete geçmesini talep etti.

Hamas, "Bu suçlar ve işgal politikaları, halkımızın yurdunda kalma konusundaki kararlılığını, işgale ve planlarına karşı direncini artırmaktan başka bir sonuç doğurmayacaktır." dedi.

Açıklamanın sonunda, "Kahraman direniş hareketimiz, bu faşist orduya ve onun terör mekanizmasına karşı durmaya, asker ve subaylarına ağır darbeler vurmaya devam edecek, işgal sona erene kadar direnişimiz sürecektir." ifadelerine yer verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar