BENNY GANTZ HİZBULLAH'I TEHDİT ETTİ

İsrail Ulusal Birlik Partisi lideri ve eski Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, Hizbullah’ın askeri yeteneklerini “birkaç gün içinde önemli ölçüde yok edebileceklerini” iddia etti. 

Görüntülenme: 84 Tarih: 26 Haziran 2024 02:23
BENNY GANTZ HİZBULLAH'I TEHDİT ETTİ

İsrail medyasında yer alan habere göre, İsrail parlamentosunun önde gelen muhalefet liderlerinden Benny Gantz, 2024 Herzliya Konferansı’nda bir konuşma yaptı.

Gantz söz konusu konuşmada patlak vermesi an meselesi olan yeni Lübnan Savaşı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Benny Gantz’in konuşmasında, Lübnan'ı “tamamen karanlığa sürüklemek” ve “birkaç gün içinde Hizbullah'ın askeri gücünü önemli ölçüde yok etmekle” tehdit ettiği belirtildi.

Gantz’a, Hizbullah'la sınır ötesi çatışmaların topyekun bir savaşa dönüşmesi durumunda olası elektrik kesintilerin yaşanabileceğine ilişkin bir soruyu yöneltildi:

Gantz bu soruya cevaben,“Lübnan'ı tamamen karanlığa atıp, birkaç gün içinde Hizbullah'ın gücünü parçalayabiliriz” diye konuştu.

Topyekun savaşın İsrail'e vereceği maliyetin yüksek olacağını da kabul eden Gantz şöyle devam etti: “Altyapının hedef alınacağı ve çok sayıda can kaybıyla sonuçlanacak senaryolara hazırlıklı olmalıyız. Bu, savaşın maliyetidir, ancak savaşmamız gerekiyorsa tereddüt etmemeliyiz.”

Gantz, böyle bir savaşın çıkması durumunda Hizbullah'ın İsrail yerleşimlerine yönelik önemli ve doğrudan bir tehdit olarak kalmasına izin vermeyeceklerini sözlerine ekledi.

Gerilimi tırmandırma pahasına da olsa güney ve kuzeydeki Siyonistleri evlerine geri döndüreceklerini vurguladı.

İsrail'in devlete ait elektrik şirketi Noga'nın CEO'su Shaul Goldstein, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Hizbullah’ın İsrail elektrik şebekelerini kolaylıkla felce uğratabileceğini söylemişti.

İsrailli yayın kuruluşu Kanal 12'ye göre, Goldstein'ın uyarısının ardından İsrailliler arasında jeneratör arayışı beş kat arttı ve bazıları güneş enerjisiyle şarj edilen elektrik santralleri satın aldı.

YDH

Yorumlar