TAMİR PARDO'DAN NASRALLAH İTİRAFI

İsrailli yetkililer Benyamin Netanyahu hükümetinin gayrimeşru olduğunu ve bu nedenle Lübnan'a karşı savaş açamayacağını söylüyor. 

Görüntülenme: 73 Tarih: 22 Haziran 2024 02:52
TAMİR PARDO'DAN NASRALLAH İTİRAFI

Üst düzey İsrailli yetkililer kuzey cephesinde devam eden çatışmalarla ilgili ciddi endişelerini dile getirerek, İsrail rejiminin Hizbullah'ın gücü ve füze kabiliyetine etkili bir şekilde karşı koyma kabiliyetini sorguladı.

Eski Mossad şefi Tamir Pardo da Kanal 12'ye verdiği demeçte İsrail başbakanını sert bir dille eleştirerek "Netanyahu ne dinliyor ne de görüyor; sadece kendini düşünüyor ve İsrail'i felakete sürüklüyor" dedi. Netanyahu'yu her konuda strateji ve vizyondan yoksun olmakla suçlayan Pardo, "Bir dereceye kadar Nasrallah'a Netanyahu'dan daha çok güveniyorum" dedi.

Yedek Tümgeneral Yitzhak Brik, Gazze ve Lübnan'daki savaşların birbiriyle bağlantılı olduğunu vurguladı. Brik, "Hizbullah bize her gün onlarca füze ve insansız hava aracı fırlatıyor ve biz bunu durdurmakta başarısız oluyoruz" dedi.

Brik ayrıca, İsrail rejiminin Gazze'deki hedeflerine ulaşmada başarılı olamamasını, Hizbullah'ın füze saldırılarını hava önlemleri ya da Demir Kubbe savunma sistemi aracılığıyla durduramamasını ve insansız hava aracı tehditlerine karşı hazırlıksız olmasını eleştirdi.

Eski Güvenlik Bakanı Moshe Yaalon ise İsrail Kanal 12'ye yaptığı açıklamada, "İsrail kurulduğundan bu yana hiç bu kadar kriz yaşamamıştı ve esasen lidersizdi" dedi.

Yaalon, mutlak zafer iddialarını popülist söylemler olarak eleştirerek, "Bu ne anlama geliyor? Popülizm için güzel bir slogan ama pratik değil." dedi.

İşçi Partisi lideri Yair Golan kuzeyde ateşkes sağlamanın tek yolunun güneydeki, yani Gazze'deki çatışmaları durdurmak olduğunu öne sürdü. Golan, mevcut hükümet döneminde kuzeyde yeni bir savaş başlatmanın haklı bir gerekçesi olmadığını vurguladı.

Golan, "Bu hükümet 7 Ekim'de meşruiyetini kaybetti ve tüm anketlerin de gösterdiği gibi İsrail'in çıkarlarına en uygun kararları almaktan aciz" dedi.

YDH

Yorumlar