GAZZELİ 36 ESİR DAHA SİYONİST REJİM ZİNDANLARINDA ŞEHİD OLDU

Gazze'deki Esirler ve Özgürleştirilenler Bakanlığı, bugün (20 Haziran Perşembe) yaptığı açıklamada, İsrail işgal hapishanelerindeki şehit esirlerin sayısının, soykırım savaşı sırasında maruz kaldıkları korkunç ve insanlık dışı yaşam koşulları nedeniyle 54'e yükseldiğini duyurdu. 

Görüntülenme: 132 Tarih: 21 Haziran 2024 20:53
GAZZELİ 36 ESİR DAHA SİYONİST REJİM ZİNDANLARINDA ŞEHİD OLDU

Bakanlık bugün akşam saatlerinde yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında, tüm Filistin bölgelerinden 54 esirin şehit olduğunu, sekiz aydan fazla bir süredir sistematik işkence ve saldırılara maruz kalan Gazze'den ise 36 esirin şehit olduğu vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, soykırım savaşının başlangıcından bu yana İsrail hapishanelerindeki Filistinli esir sayısının 9 bine ulaştığı, bunların 300'ünün kadın, 635'inin çocuk, 80'inin de gazeteci olduğu belirtildi.

Bakanlık, işgal rejiminin zindanlarda tuttuğu esirlere karşı insanlık suçları işlemeye devam ettiğini ve bu suçların başında zorla saklama politikalarının geldiğini belirtti.

Bakanlık, hapishanelerin binlerce esir için toplu mezarlara dönüştüğünü ve işlenen suçların büyüklüğüne rağmen Kızılhaç gibi uluslararası kurumların harekete geçmediğini vurguladı.

Açıklamada, İsrail hapishanelerindeki yönetimin, esirleri son derece dar bölümlerde tuttuğu, odaların hücrelere dönüştürüldüğü ve odalardaki yatak sayısının esir sayısına göre çok az olduğu, bazen bir odada 15 esirin kaldığı ve çoğunun aşırı kalabalık nedeniyle yerde yatmak zorunda kaldığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar