YİNON MAGAL: NETANYAHU İSRAİL'İ YOK OLUŞA SÜRÜKLÜYOR

Siyonist rejimin bir radyo programının uzmanı, işgal rejimi başbakanın ülkeyi yok oluşa ve çöküşe sürüklediğini belirtti. 

Görüntülenme: 144 Tarih: 18 Haziran 2024 20:40
YİNON MAGAL: NETANYAHU İSRAİL'İ YOK OLUŞA SÜRÜKLÜYOR

İşgal rejiminin FM-103 radyo kanalı uzmanlarından Yinon Magal ve Barak Siri, bu cumartesi sabahı İsrail'in dün Refah ve Gazze Şeridi'nde uğradığı ve 11 İsrail askerinin ölümüne neden olan ağır darbeyi ele alarak sonuçları üzerine değerlendirme yaptılar.

Siri bu konuda şunları söyledi: İsrail ordusu tarafından taktik önlemler alındı ​​ancak savaşta bulunan İsrail askerlerinin sayısı her geçen gün azalıyor. Uzun süredir savaşta olan askerler yıpranıp depresyona girmesi, aşırı Yahudilerin mecburen orduda bulunması zorunluluğunu artırıyor!

O, ayrıca bunun bir şikayet değil, durum açıklaması olduğunu vurguladı.

Netanyahu'nun politikalarını destekleyenlerden biri olan Magal ise şu yanıtı verdi: Sevgili dostum, savaş zor bir konudur, savaşta askerler öldürülür. Ama sizden ve diğerlerinden duyduğum Netanyahu'nun devrilmesi gerektiği yönünde. En iyisi hepimiz susalım, bırakalım o işini yapsın ve biz kazanalım, siz savaşı kazanma umudunun olmadığını söylüyorsunuz, bırakın Refah'ta kazanalım!

Magal öfkeyle söyle devam etti: Siz bu davranışınızla bize bir 7 Ekim daha vaat ediyorsunuz, bu da daha fazla felaket beklememiz gerektiği anlamına geliyor. Siz aşırı Yahudileri askeri hizmet için istemiyorsunuz aksine sizin amacınız Netanyahu'yu devirmek.

Siri'nin cevabı ise şu oldu: Sizin bu başbakanınız bizi yıkıma sürüklüyor, ordu bugün yalvarıyor, tüm tehlike ışıklarını yaktı ama görünen o ki sizin için en önemli şey Netanyahu hükümetini korumak ve bu her şeyden önce geliyor. Hatta size göre savaşta acil kuvvet ihtiyacı olsa bile size göre hükümet tercih edilmelidir. Aşırı Siyonistlerin hepsi çalışıyor, neden savaşmasınlar? Bu lideriniz bizi başarısızlığa ve yıkıma sürükleyecek.

tesnim

Yorumlar