SOYKIRIM ALTINDAKİ GAZZE'DE HÜZÜNLÜ BAYRAM

Gazze Şeridi sakinleri Kurban Bayramı’nı işgal ordusunun arkası kesilmeyen saldırıları, savaşın yol açtığı yıkım ve felaket, gerçek anlamda açlık tehlikesi gölgesinde karşılıyor. 

Görüntülenme: 140 Tarih: 16 Haziran 2024 03:21
SOYKIRIM ALTINDAKİ GAZZE'DE HÜZÜNLÜ BAYRAM

Her Kurban Bayramı öncesi görülen hayvan pazarları ve çevresinde oluşan kalabalıklar, kurbanlık satın almak ve bayram alışverişi için pazarlarına akın eden insanlar, pazardan alınan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların evlere nakledilmesi telaşı bu bayram arefesinde yok.
 

İşgal güçlerinin devam eden katliamlarına ve yıkımlara rağmen bayram havasını birazcık da olsa canlandırmak isteyen Filistinliler ara sıra yüksek sesle tekbir getiriyorlar.
 

Gazze Şeridi sakinlerinden Salim Hamid, bayram öncesi duygularını dile getirerek, “Tüm dünyada Müslümanlar kurbanlarını kesmeye hazırlanırken işgalciler burada bizi boğazlıyorlar” diyor.
 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine konuşan Hamid, bayramda çocuklarının ve kadınlarının açlıklarını gidermek için bir domates, salatalık, soğan ve az bir miktar yemek aradıklarını söylüyor.
 

Küçük Mahmud Ahmed de yıkıntılar arasından neredeyse boyu büyüklüğündeki su bidonunu alarak, günlük temel ihtiyaçlarını gidermek için mücadele etmek sorunda kaldıklarını, kimsenin bayramı düşünecek hali olmadığını, geçmişteki neşe ve mutluluk dolu günleri hatırlattığı için bayramın kendileri için acı verici olduğunu ifade ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar