SİYONİST GENERAL YİFTAH RON-TAL'DAN HİZBULLAH İTİRAFI

İsrailli eski bir askeri komutan Hizbullah'la savaşta yenilgiyi kabul ederek direniş hareketinin Lübnan'ın kuzey sınırında bir "güvenlik bölgesi" oluşturduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 129 Tarih: 15 Haziran 2024 23:10
SİYONİST GENERAL YİFTAH RON-TAL'DAN HİZBULLAH İTİRAFI

İsrail işgal ordusunda yedek tümgeneral olarak görev yapan Yiftah Ron-Tal, İsrail'in Lübnan sınırına bitişik Celile bölgesinde kontrolü kaybettiğini ve kuzeydeki kalabalık bir kasabanın yerleşimciler tarafından boşaltıldığını söyledi.

Ron-Tal, "Hizbullah İsrail içinde bir güvenlik bölgesi kurdu. Güney Lübnan'da olmak yerine artık kuzey İsrail'de. Celile'yi kaybediyoruz. Çoğu insan geri dönmeyecek." dedi. 

Eski İsrailli komutan sözlerine şöyle devam etti: "Dün el-Halisa (Kiryat Şamona)'daydım. Orası hayalet bir kasaba. Terk edilmiş bir savaş bölgesi. Orada görebileceğiniz tek şey hayvanlar. Sadece ağlamak istiyorsunuz."

İsrail rejimi, kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ne karşı başlattığı ve şimdiye kadar çoğu kadın ve çocuk yaklaşık 37 bin 300 Filistinlinin ölümüne neden olan vahşi savaşın başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana güney Lübnan'a defalarca saldırdı.

Hizbullah da misilleme olarak İsrail mevzilerine neredeyse her gün roket saldırıları düzenledi.

Lübnanlı direniş güçleri Perşembe günü, İsrail'in Gazze'deki Filistinlilere yönelik devam eden saldırılarına karşılık olarak işgal altındaki toprakların kuzeyindeki İsrail askeri mevzilerine bir dizi saldırı düzenledi.

Hizbullah, el-Raheb karakolundaki İsrail askerlerini ağır makineli tüfekler ve topçu mermileriyle vurduğunu belirterek, belirlenen hedeflerin tam isabetle vurulduğunu vurguladı.

Ayrıca Meron Hava Üssü ve İsrail ordusunun Kuzey Komutanlığı karargâhına yönelik misilleme operasyonlarının görüntülerini de yayınladı.

Hizbullah, 8 Ekim'den bu yana gerçekleştirdiği en büyük saldırıda, daha çok Ebu Talip takma adıyla bilinen üst düzey Hizbullah komutanı Sami Abdullah'ın öldürülmesine misilleme olarak Çarşamba günü İsrail'e yaklaşık 30 insansız hava aracı ve 150 roket fırlattı.

Hizbullah 2000 ve 2006 yıllarında İsrail'in Lübnan'a karşı açtığı iki savaşı da püskürtmüştü. Direniş her iki çatışmada da rejimi geri çekilmek zorunda bıraktı.

YDH

Yorumlar