SİYONİST REJİM ORDUSUNDA GÜVENLİK ZAAFİYETİ HAD SAFHADA

Kısa bir süre önce yapılan sahte bir sızma testi sırasında, subay kılığına girmiş bir denetçi ekibi üç saat boyunca yüksek güvenlikli 8200 istihbarat üssünde serbestçe dolaştı, İsrail ordusundan kimse de anlamadı. 

Görüntülenme: 104 Tarih: 14 Haziran 2024 23:05
SİYONİST REJİM ORDUSUNDA GÜVENLİK ZAAFİYETİ HAD SAFHADA

İsrail gazetesi Yediot Ahranot'un Perşembe günü edindiği bilgiye göre, bir İsrail ordusu Genelkurmay denetim ekibi, geçen ay subay kılığına girerek Ramat Hasharon'daki Glilot Kampı'nda bulunan 8200 İstihbarat Birimi üssüne sızdı. 

Görevli kılığındaki denetim ekibi üyeleri 3 saat boyunca elit 8200 istihbarat üssünde dolaştı, operasyonel alanlara erişti ve elindeki altyapının personele zarar verme potansiyeli ile belge topladı. 

Yaklaşık üç saat boyunca üssün içinde engelsiz bir şekilde dolaşan denetim ekibi, ana kapıdan kontrol edilmeden güvenli üsse girdi.

Ynetnews İsrail ordusunun bu başarısızlığı hakkında şöyle söyledi: ''Eğer gerçek düşman olsalardı üssün altyapısına ve personeline zarar verebilirlerdi.''

Sabahın erken saatlerinde, güvenlik ihlalinin boyutunu ve sınırsız erişimlerini fark eden denetçiler operasyonlarını durdurdu ve kod deşifre ve düşman sinyal tespitinden sorumlu Birim 8200'ün ilgili komutanlarıyla temasa geçti. 

Birim komutanlarına, eriştikleri hassas materyalleri durdurulmadan kolayca fotoğraflayabileceklerini ve iletebileceklerini bildirdiler.

İsrail ordusu, aradan sadece bir ay geçmesine rağmen takip denetimlerinin daha başarılı olduğunu ve bu tür konuların genellikle daha uzun sürelerde incelendiğini iddia ederek ihlali önemsiz göstermeye çalıştı.

Askeri İstihbarat, denetçilerin operasyonel komuta merkezlerine girmediğini ve yaklaşık 30 asker ve subayın cezalandırıldığını, ancak bu cezalardan sadece alt rütbeli personelin etkilendiğini ve cezaların hapis cezasından kınama cezasına kadar değiştiğini ekledi. 

Birim 8200'deki bulgular karşısında şoke olan istihbarat kaynakları "Hamas'ın asker kılığına girerek Negev'in batısındaki hassas üslere sızmasının üzerinden altı ay geçti ve biz hiçbir şey öğrenemedik" dedi. 

Güvenlik açığı sonrasındaordu sözcüsü yanıt olarak şunları söyledi: "Kamp koruma sistemi düzenli olarak sürpriz güvenlik denetimleri gerçekleştirmektedir. Olay kapsamlı bir şekilde soruşturuldu ve ilgili tüm personel disiplin altına alındı. Denetim bulguları üs güvenliğinin arttırılması için komutanlara iletilmiştir."

YDH

Yorumlar