SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ARAP ÜLKELERİNE İSRAİL UYARISI

ABD gözetiminde İsrail işgal güçleriyle birlikte tatbikat planlayan Arap ülkelerini eleştiren Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi, haftalık konuşmasında gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Görüntülenme: 134 Tarih: 14 Haziran 2024 23:00
SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ARAP ÜLKELERİNE İSRAİL UYARISI

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi yaptığı açıklamada, bazı Arap ülkelerinin ABD gözetiminde İsrail işgal güçleriyle birlikte tatbikatlara katılma niyetinde olduğunu belirterek, bu ülkeleri İsrail işgaline kalkan olmamaya çağırdı.

Seyyid el-Husi bir de soru yöneltti: "Neden ders almıyorlar ve halkımızın duruşu da dahil olmak üzere destek cephelerinin onurlu duruşundan faydalanmıyorlar?"

Seyyid el-Husi, Arap ve İslam dünyasında yüzyılın suçunun işlendiğini ve adaletsizliğin 251 gündür devam ettiğini vurgulayarak, Gazze Şeridi'nde devam eden soykırıma atıfta bulundu.

Arap ülkelerinin Gazze çatışmasındaki tutumuna da değinen el-Husi, Amerika, Avrupa ve Avustralya'daki bireylerin insani nedenlerle hareket ederken bazı Arap ülkelerinin buna izin vermemesinden duyduğu utancı dile getirdi.

Gazze'deki ABD Deniz Üssü

Abdulmelik el-Husi, Gazze'ye yönelik saldırıdaki son gelişmelerle ilgili olarak, ABD güçleri tarafından Gazze kıyısında inşa edilen deniz iskelesinin Nuseyrat'a yönelik saldırıda kullanıldığını ve kara kuvvetlerinin bu iskeleden denize açıldığını belirtti.

Nuseyrat'a yönelik bu saldırıda iskelenin kullanılmasının, buranın etkin bir şekilde ABD üssü olarak hizmet verdiğini gösterdiğini vurguladı.

Abdulmelik el-Husi, işgalci İsrail'in sekiz ay sonra dört esiri geri almasının bir zafer anlamına gelmediğine dikkat çekerek, tüm esirlerin geri alınmasının uzun yıllar alacağını öne sürdü.

El-Husi ayrıca, Gazze'deki durumun en önemli yönlerinden birinin, Filistinli gruplar arasındaki yüksek düzeydeki işbirliği, koordinasyon ve birlik olduğunu vurguladı.

Lübnan Cephesi

Ensarullah lideri ayrıca, Hizbullah cephesinin gelişmiş ve destek cepheleri arasında en etkilisi olduğunu ve İsrail işgaline karşı önemli ölçüde çatışmaya devam ettiğini vurguladı.

İsrail rejiminin Hizbullah cephesi konusunda kafasının karıştığını belirten Seyyid el-Husi, İsrail'in kuzey cephesindeki durumunu değerlendiren analistlerin Lübnan'la çatışmanın tırmanması halinde bir felaket beklediğini sözlerine ekledi.

Yemen Cephesi

Yemen cephesindeki son gelişmeleri değerlendiren Abdulmelik el-Husi, "Vaat Edilmiş Zafer ve Kutsal Cihat" savaşı kapsamındaki destek operasyonlarının sadece bu hafta 11 operasyon gerçekleştirdiğini açıkladı. Bu operasyonlarda 31 balistik ve seyir füzesi, insansız hava araçları ve bir savaş gemisi kullanıldı.

Hedef alınan gemi sayısının şu anda 145'e ulaştığını ve bunların hepsinin İsrail işgali, ABD ve İngiltere ile bağlantılı olduğunu kaydetti. Bu tırmanışın dördüncü aşamanın bir parçası olduğunu ve daha önemli aşamalara doğru ilerlediğini açıkladı.

Seyyid el-Husi, etkinliği artırmak, düşmanın önleme ve karıştırma kabiliyetlerinin üstesinden gelmek ve bilgi teknolojisindeki gelişmeler de dahil olmak üzere operasyonel ivme sağlamak için teknik ve taktik ilerlemelere odaklanan çeşitli yoğun faaliyetleri detaylandırdı.

Yemen'in bu operasyonları ışığında, Amerika Birleşik Devletleri'nin Yemen'e sergilediği duruş nedeniyle baskı yapmaya çalıştığını ve bunun, insani cephede baskı uygulamayı da içerdiğini doğruladı.

Yemen'in tutumunun Amerika'nın İsrail'in denizdeki hareketlerini koruyamamasına yol açtığını da sözlerine ekledi.

Sanaa'da güvenlik güçleri tarafından ortaya çıkarılan casusluk ağıyla ilgili olarak Abdulmelik el-Husi, Amerikalıların büyük bir gerileme yaşadığını belirterek, Washington'un düşmanca politikalar uygulamayı ve ekonomi, eğitim, güvenlik ve hizmet sektörlerini etkilemeyi amaçladığını söyledi.

Herhangi bir Arap ya da İslam ülkesindeki Amerikan casusluk faaliyetlerinin İsrail işgalini içerdiğini ifade etti.

"Halkımızın Boğulmasını ve Açlığa Mahkum Edilmesini Kabul Etmeyeceğiz"

Ensarullah Hareketi lideri konuşmasında Suudi rejimini Yemen'e müdahil olmaması konusunda uyararak, "Başkaları zarar verirken halkımızın boğulduğu ve aç bırakıldığı bir durumu kabul etmeyeceğiz" dedi ve Amerikalılara karşı bile Yemen'in kararlı duruşunun net olduğunu vurguladı.

Seyyid el-Husi, Yemen'in hiçbir Arap ülkesine karşı düşmanca bir niyeti olmadığını açıklayarak İsrail’e hizmet etmek için kendi çıkarlarını tehlikeye atmama uyarısında bulundu.

YDH

Yorumlar