GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın bugün (13 Haziran Perşembe) yaptığı açıklamaya göre son 24 saat içinde işgal rejiminin gerçekleştirdiği saldırılarda şehit edilenlerin toplam sayısının 35, yaralananların sayısının ise 105 olduğu belirtildi. Ailelere yönelik olarak da 3 katliam gerçekleştirildi.  

Görüntülenme: 131 Tarih: 13 Haziran 2024 12:50
GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

Gazze'de işgal rejiminin sekiz aydan fazla süredir devam eden soykırım savaşında şimdiye kadar ölümleri kayda geçirilen şehit sayısı 37 bin 232 yaralananların sayısı ise 85 bin 37 oldu. 

Bakanlık halen enkaz altında çok sayıda ceset bulunduğunun tahmin edildiğini ancak işgal güçlerinin saldırıları sebebiyle onların ortaya çıkarılmasında büyük zorluklar yaşandığını dile getirdi. İşgal güçlerinin, ilk yardım ekiplerinin ve sivil savunma ekiplerinin enkaz altında kalanlara ulaşmalarına engel olduğunu ifade etti.

Şehit edilenlerin ve yaralananların %70'ten fazlasını çocuklar ve kadınlar oluşturuyor. 

İşgal rejiminin soykırım savaşında ayrıca iki milyondan fazla insan evini terk etmek zorunda bırakıldı. Binaların %70'ten fazlası tahrip edildi. Altyapı tesisleri büyük hasar gördü. Sıkı abluka ve aç bırakma politikaları yüzünden insanlar ciddi şekilde açlık ve gıda yetersizliği sorunu yaşıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar