SİYONİST ASKERLER CENİN MÜLTECİ KAMPINA BASKIN DÜZENLEDİ

İsrail işgal güçleri, Cenin Mülteci Kampı'nı kapalı askeri bölge ilan etti. Bugün (13 Haziran Perşembe) sabah mülteci kampını basarak çevresindeki bölgeleri kuşatma altına aldılar. Ayrıca Batı Şeria'daki diğer kasaba ve şehirlere de baskın düzenleyerek bazı Filistinlileri tutukladılar. 

Görüntülenme: 95 Tarih: 13 Haziran 2024 13:07
SİYONİST ASKERLER CENİN MÜLTECİ KAMPINA BASKIN DÜZENLEDİ

İşgalin buldozerleri, Cenin şehri ve mülteci kampındaki birçok cadde ve iç pazarda altyapıyı yok etmeye devam etti. Mülteci kampının çevresinde muhtelif yerleri ve Halil Süleyman Devlet Hastanesi'ni kuşatırken, şehirde yoğun bir şekilde insansız hava araçları uçurdular.

Filistinli yerel kaynaklar, Cenin’e düzenlenen baskın sırasında Filistinli direnişçiler ile işgal güçleri arasında çatışmalar yaşandığını belirtti. Filistinli yerel medya, direnişçilerin şehrin Mehyub Caddesi'nde işgal güçlerini yerel yapım bir patlayıcı ile hedef aldığını bildirdi.

İslami Cihad’ın askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları'na bağlı Cenin Tugayı, savaşçılarının işgal araçlarına birçok patlayıcı yerleştirip doğrudan isabet kaydettiklerini duyurdu.

Filistinli kaynaklar, işgal güçlerinin Cenin’in El-Cabiriyat mahallesindeki doktor lojmanlarına baskın düzenleyerek bir motosikleti patlattıklarını belirtti. Aynı zamanda bir işgal buldozeri, Nasıra Caddesi'nde altyapıya ve ahaliye ait gayri menkullere büyük çapta zarar verdiler.

Bu kaynaklar, işgal güçlerinin Cenin'in El-Cabiriyat mahallesinde bir genci vurarak yaraladıklarını ve sağlık ekiplerinin ona ulaşmasını engellediklerini bildirdi. Ayrıca, işgal güçleri Cenin'deki Vadi Burkin'de, arandığı iddia edilen Mustafa el-Mısri'nin annesini tutukladılar.

Filistinli medya platformları, İsrail işgal güçlerinin Cenin şehri ve mülteci kampına düzenlediği baskını, buldozerlerin caddeleri kazmasını ve altyapıyı tahrip etmesini belgeleyen görüntüler yayınladı.

İşgal güçleri Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El Halil'in ortasındaki Dura kasabasına baskın düzenleyerek yaşlı bir Filistinliyi tutukladı ve ona saldırdılar. İşgal güçleri, Dura kasabasında devriye gezerek gerçek mermiler, ses bombaları ve göz yaşartıcı gaz bombaları kullandı. Şehirde barikatlar kurarak trafik akışını engellediler ve birçok dükkan sahibine saldırdılar.

Nablus'ta da baskınlar ve aramalar

İşgal güçleri Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un güneyindeki Madma kasabasına baskın düzenleyerek birçok evi aradılar.

Bugün sabah, işgal güçleri Batı Şeria'daki Tulkerem ve Nablus şehirlerinin yakınlarındaki kasabalara baskınlar düzenleyerek ev aramaları ve tutuklamalar gerçekleştirdiler. İşgal güçleri Nablus'ta, güneydeki Urif köyü, şehrin güneybatısındaki Tel kasabası ve doğusundaki Rucib köyüne baskın düzenlediler.

Dün akşam, Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Beyta kasabasında Filistinli ahaliyle çatışmalar sırasında işgal güçlerinin gaz bombaları atması sonucu onlarca Filistinli boğulma tehlikesi geçirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar