İRAN'DA OKUYAN YABANCI ÖĞRENCİLERDEN İMAM HAMENEİ'YE FİLİSTİN TEŞEKKÜRÜ

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei’nin Amerika Birleşik Devletleri üniversitelerinde Filistin halkını destekleyen öğrencilere yazdığı destekleyici mektubun yayınlanmasının ardından İran’daki Dinler ve Mezhepler Üniversitesi'nin yabancı öğrencileri bir mektup yazarak bu desteği için İmam Hamanei'ye teşekkür etti. 

Görüntülenme: 100 Tarih: 13 Haziran 2024 05:01
İRAN'DA OKUYAN YABANCI ÖĞRENCİLERDEN İMAM HAMENEİ'YE FİLİSTİN TEŞEKKÜRÜ

İmam Hamanei’nin Amerika Birleşik Devletleri üniversitelerinde Filistin halkına destek veren öğrencilere yazdığı mektubun yayımlanmasının ardından, Dinler ve Mezhepler Üniversitesi'nde öğrenim gören yabancı öğrenciler, yazdıkları bir mektupla devrim liderinin bu nezaket dolu mektubu ile hidayet bayrağını dalgalandırılmasından dolayı şükranlarını dile getirdiler ve Büyük Ayetullah İmam Hamanei'ye bağlılıklarını ilan ettiler.

Bu mektuptan öne çıkanlar ise şöyle:

İslam İnkılabı'nın Yüce Lideri Büyük Ayetullah İmam Hamanei'ye Selamlar ve sevgilerimizle;

Kendilerinin Avrupa ve Amerika'daki gençlere yönelik tarihi mesajı, çağdaş dünyada insanlığın uyanışı kitabında altın bir yaprak haline geldi. Üstelik dünyanın bu yarım küresinde genç nesle ilişkin çizilen imaj; ‘bütün kadim insani ve ahlaki değerleri aşıp sadece mutlu ve her türlü kısıtlamadan uzak özgür bir hayat yaşayan ve gerçek dünyası, tüm değerleri ve tutarsızlıklarıyla bu dünya ve insan değil sanal mekânın her türlü disiplinden, gerçekçilikten ve değerden uzak dünyası’ imajıydı.

Amerika ve Avrupa'da çok sayıda yerli ve yabancı öğrenci ve profesör Siyonistlerin suçlarını ve çılgınlığını ve Batılı hükümetlerin bu işgalci ve çocuk katili rejime koşulsuz desteğini protesto etmek için ayaklandı. Bu kendisine Z kuşağı denen nesil kendi değerleriyle; zulüm karşıtlığı ve adalet talepçisi olmak üzere insani ve ahlaki değerlere hâlâ sahip çıkıyor. Sanal ve sosyal ağların, oluşturduğu tüm zararlara ve tehlikelere rağmen, ekonomik ve siyasi güçlerin elindeki tekel ve imtiyazı elinden aldı ve alternatif bir dünya sağladı. Dünyanın kibirli ve tekelci medya devlerinden uzak, insanların fıtratına ve rasyonelliğine göre düşünebilmesi, konuşabilmesi, birbirleriyle özgürce bilgi ve analiz alışverişinde bulunabilmesini sağladı.

Artık bu küresel ayaklanma zirveye ulaştı ve özgürlük ve insan hakları iddialarında bulunan dünyayı hayal kırıklığı yaratan sonuçlarla zorlu bir sınavla karşı karşıya getirdi. İyiliği talep eden ve iyliği düşünen liderin, İmam Humeyni'nin (ra) mesajını hatırlatan kesin ve net mesajı, aynı zamanda bu insani cephenin güçlenmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda her türlü sapmayı veya müsadereyi önlemek için adalet arayışının yoluna da parlak bir ışık tutmaktadır.

Biz, Dinler ve Dinler Üniversitesi'nde okuyan yabancı öğrenciler (on binden fazla öğrenci) adına, binlerce yurttaşımızın öğrencisiyle aynı ses olarak, bu özel dikkat ile hidayet bayrağının dalgalandırılmasından dolayı içten samimi nasihatleri için kendilerine minnettarlığımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Devrim Lideri’ne bağlılığımızı ilan ediyoruz ve Yüce Allah’tan sağlık ve selametle onun varlığını devamlı kılmasını diliyoruz.

tesnim

Yorumlar