BATI ŞERİA'DAKİ FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLERDEN NASRALLAH'A TEŞEKKÜR

Batı Şeria'da Filistinli öğrenciler gösteri düzenleyerek başta Lübnan Hizbullah Hareketi ve Seyyid Hasan Nasrallah olmak üzere Gazze ve Filistin’i destekleyen cephelere teşekkür ederek, attıkları sloganlarla onlara olan minnettarlıklarını dile getirdiler. 

Görüntülenme: 132 Tarih: 13 Haziran 2024 13:05
BATI ŞERİA'DAKİ FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLERDEN NASRALLAH'A TEŞEKKÜR

Dün Lübnan Hizbullah hareketinin işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde Siyonist rejimin mevzilerine yönelik gerçekleştirdiği yıkıcı saldırıların ardından, Batı Şeria'daki Birzeit Üniversitesi öğrencileri, Gazze'ye destek amacıyla düzenledikleri yürüyüşte Seyyid Hasan Nasrallah ve Hizbullah'a teşekkür ederek, işgalcilerin Batı Şeria'daki suç ve cinayetlerini kınadı.

Yürüyüşe katılanlar, Filistin milletine ve direnişine destek veren Lübnan, Yemen ve Irak direnişine destek sloganları attı.

Batı Şeria'daki Filistinli öğrencilerin en öne çıkan sloganı, “Ey Nasrallah! Ey Bizim İki gözümüz! Kiryat Shmona’yı Yak!” oldu.

Filistinli öğrenciler şu ifadelerde bulundu: ‘Irak'taki Haşdi Şabi güçlerinin yanı sıra Filistin halkına ve direnişine destek veren Yemenli savaşçılara da milyonlarca selam gönderiyoruz.’

Geçtiğimiz haftalarda işgal altındaki Filistin'in tamamını füze ve insansız hava araçlarıyla ateş altına alan ve Siyonistleri korkutan Hizbullah, dün işgalci rejim ordusunun Hacı Ebu Talip olarak bilinen Lübnan direnişinin askeri komutanı Talib Sami Abdullah'ı şehit ederek gerçekleştirdiği terör eylemine yanıt olarak, işgalcilere karşı ezici saldırılar gerçekleştirdi.

Siyonist rejim ordu radyosu, Hizbullah'ın çarşamba sabahından bu yana işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Siyonist yerleşim birimlerine 215 roket attığını itiraf etti.

Hizbullah'ın Siyonist bölgelere yönelik ağır roket saldırıları sonrasında geniş çaplı yangınlar meydana geldi ve bu da füzelerin isabet ettiğini ve bu füzelerin Demir Kubbe sistemini geçtiğini ve işgalcilerin bu füzeleri engelleyemediğini gösteriyor.

Hizbullah aynı zamanda işgal altındaki Filistin'deki Siyonist rejimin Miron üssüne de roket attı ve bu saldırı büyük bir yangına yol açtı.

Lübnan İslami Direnişi dün sabah Siyonist rejimin güney Lübnan'daki Cuya bölgesine düzenlediği hava saldırısında bir saha komutanı ve üç Hizbullah savaşçısının şehit olduğunu açıkladı.

Hizbullah tarafından yapılan açıklamaya göre işgalci rejimin saldırısında, Hacı Ebu Talip olarak bilinen Talib Sami Abdullah, Bakır olarak bilinen Muhammed Hüseyin Sabra, Kumeyl olarak bilinen Ali Selim Sufan ve Seccad olarak bilinen Hüseyin Muhammed Hamid şehit oldu.

rasthaber

Yorumlar