HAMAS: İŞGALCİLERİN GAZZE'DEN ÇIKMASINDA ISRARCIYIZ

Hamas'ın siyasi dairesi başkanı medya danışmanı " Biz savaşı durdurmak ve işgalcileri Gazze'den çıkarmak konusunda ısrarlıyız." dedi. 

Görüntülenme: 76 Tarih: 13 Haziran 2024 23:13
HAMAS: İŞGALCİLERİN GAZZE'DEN ÇIKMASINDA ISRARCIYIZ

Hamas'ın siyasi dairesi başkanı İsmail Haniye'nin medya danışmanı Tahir el-Nunu şunları söyledi: "Ateşkes teklifine cevabımız şudur: Güvenlik Konseyi'nin son kararında belirtilen ana ilke ve temellere uygun olarak yapılmalı."

Filistinli makam sözlerine şunları da ekledi: " Washington, Siyonist rejimin yanında durma tutumunu sürdürüyor. Blinken, işgalci rejimin dışişleri bakanı olarak savaşın başlangıcından beri konuşmalar yapıyor ". 

Bu Hamas yetkilisi şöyle devam etti: "Arabulucularla olumlu bir etkileşimde bulunduk, Gazze'de ateşkes teklifinde bulunduk. Savaşın tamamen durdurulması ve işgalci güçlerin Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi yönündeki tutumumuz oldukça açıktır."

El Nunu, müzakerelerin sonucunun Amerikan hükümeti ve Siyonist rejimin anlaşmayı uygulama konusundaki ciddiyetine bağlı olacağını vurguladı. " Blinken mevzilerinde tarafsız değil ve ateşkese karşı çıkan taraf işgalci rejim." diye vurguladı. 

Filistinli yetkili şunları da kaydetti: "Aracılardan garantiler ve yorumlanamayacak açık hükümler talep ediyoruz."

tesnim

Yorumlar