HÜSAM BEDRAN NETANYAHU'YU SUÇLADI

Üst düzey bir Hamas yetkilisi, Siyonist rejimin ABD'nin ateşkes teklifi konusunda net bir tavır almadığını vurgularken, ateşkes anlaşmasına varılmasının önündeki tek engelin bu rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu olduğunu duyurdu. 

Görüntülenme: 94 Tarih: 12 Haziran 2024 23:09
HÜSAM BEDRAN NETANYAHU'YU SUÇLADI

Üst düzey Hamas yetkilisi Hüsam Bedran, New York Times'a, Siyonist hükümetin kamuya açık ve şeffaf bir tutumu olmamasına rağmen grubun yeni ateşkes teklifine olumlu yanıt verdiğini söyledi.
New York Times'ın Salı günü yayınladığı yazıda, Amerika Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'in bu teklifin kabul edilmesinden Hamas'ın sorumlu olduğu yönündeki yorumunu eleştirdi.
Sonuçta bu üst düzey Hamas yetkilisi, Netanyahu'nun savaşı sonlandıracak ateşkes anlaşmasının önündeki tek engel olduğunu vurguladı.
Hamas hareketi hâlâ kalıcı ateşkes temelinde gerçek bir anlaşmaya varmaya çalışırken, Siyonist medya Netanyahu'nun anlaşmayı engellemek için yaptığı aldatmacaları açığa çıkardı ve kamuoyunu kandırmaya çalıştığını, hâlâ saldırganlığı sürdürmek istediğini açıkladılar.
Siyonist çevrelerden alıntı yaparak Netanyahu'nun Hamas'la yapılan anlaşmaya karşı açıklamalar yapmaya devam ettiği belirtildi.

tesnim

Yorumlar