CENİN HALKI ŞEHİTLERİNİ HAKK'A UĞURLADI

Bugün (12 Haziran Çarşamba) öğle saatlerinde, Batı Şeria'nın Cenin kentinin batısındaki Kefr Dan kasabasına dün İsrail işgal güçlerinin gerçekleştirdiği baskında hayatını kaybeden altı şehidin cenaze törenine büyük kalabalık katıldı. 

Görüntülenme: 122 Tarih: 12 Haziran 2024 13:05
CENİN HALKI ŞEHİTLERİNİ HAKK'A UĞURLADI

Cenaze törenine katılanlar, şehitlerin naaşlarını taşırken direnişi destekleyen ve akıtılan temiz kanların intikamının alınmasını talep eden sloganlar attılar. İşgalin devam eden zulmüne karşı en iyi cevabın direniş olduğunu vurguladılar.

Katılımcılar, işgal güçlerinin Filistin halkının kanını dökerek onları teslim olmaya zorlayabileceği ve Batı Şeria ile Gazze Şeridi'ndeki direnişi bastırabileceği düşüncesinin bir yanılgı olduğunu belirtti.

Dün, Cenin'in batısındaki Kefr Dan kasabasına düzenlenen baskın sırasında İsrail işgal güçlerinin bir evi kuşatıp "Energa" mermileriyle bombalaması sonucu altı genç şehit oldu.

Şehitlerin Kefr Dan'dan Muhammed Heza' Mer'i, Cenin'in batısındaki Yamun kasabasının ahalisinden olan ve 10 Ekim 2022'de Cenin kenti ve kampına yapılan baskında aldığı yaralar nedeniyle hayatını kaybeden çocuk şehit Mahmud Semudi'nin ağabeyi Ahmed Muhammed Semudi, Burkin kasabasından Eymen Ebu Fudale, Sakar Arif Abid (28 yaşında), Mustafa Allam Mer'i (21 yaşında) ve Ahmed Muhammed Ebu Ubeyd (21 yaşında) olduğu belirtildi.

Cenin'deki ulusal ve İslami güçler, altı şehit için yas ilan etti ve bugün şehitlerin cenazelerine iştirak için genel grev çağrısında bulundu.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin halkına ve tüm ümmete hitaben, Cenin'in yiğitlerinden olan ve işgal güçlerinin Kefr Dan kasabasına yaptığı baskın sırasında şehit edilen gençler için bir taziye mesajı yayınladı. Hareket, işgal güçlerinin Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki katliamlarının, Filistin halkını topraklarını ve kutsal mekanlarını savunmaktan vazgeçireceği yanılgısına kapıldığını belirtti. Tarihsel deneyimlerin, özgürlüğü ve bağımsızlığı için savaşan halkların, ne kadar fedakarlık yapmak zorunda kalsalar da asla yenilmediklerini kanıtladığını dile getirdi.

Hamas açıklamasında, Batı Şeria'daki direnişçi Filistin halkını, işgal güçlerine ve yerleşimcilere karşı daha fazla direnişe çağırdı ve; "Bu, toprak ve kutsal mekanlar için bir sel gibidir ve haklarımızı tamamen elde edene kadar bu topraklarda kalıcı olma zamanıdır." ifadesine yer verdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar