MUHAMMED EL HİNDİ ABD'NİN SİNSİ PLANINI DEŞİFRE ETTİ

Filistin İslami Cihad Hareketi genel sekreter yardımcısı, ABD başkanı ile İsrail'in ortak hedefinin direnişi ortadan kaldırmak olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 186 Tarih: 08 Haziran 2024 13:25
MUHAMMED EL HİNDİ ABD'NİN SİNSİ PLANINI DEŞİFRE ETTİ

El-Hindi, direnişin, saldırganlığın tamamen durdurulmasını açıkça öngören bir anlaşma dışında hiçbir şeyi kabul etmeyeceğini belirtti.

El Cezire’ye konuşan Muhammed el Hindi, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun müzakereleri engellemeye çalıştığını kaydetti.

El-Hindi şöyle devam etti: “Biden'ın yakın zamanda açıkladığı öneri, Washington'un savaşın hedeflerini tükettiğinden emin olmasının ardından iç siyasi nedenlerden dolayı geldi. ABD, direnişi başka yollarla ortadan kaldırmak istiyor.”

İslami Cihad yetkilisi, direnişin saldırın durmasını ve işgal güçlerini Gazze Şeridi'nden çekilmesini istediğini vurguladı.

El-Hindi, krizden çıkış yolu bulmak amacıyla direnişin Kahire ve Doha'da toplantılar yaptığını belirtti. El-Hindi, Netanyahu ve ortaklarının müzakerelerde inatçı olduklarını bildirdi.

Direnişin ilk aşamadan sonra saldırganlığa devam edilmemesi konusunda onay ve taahhüt istediğini açıklayan Hindi, Biden'ın İsrail önerisi olarak öne sürdüğü şeyin bu netliği içermediğini ifade etti.

Direnişin Kahire ve Doha'ya bu şeffaflığa bağlılığı ilettiğini kaydeden Hindi, Mısır ve Katar'ın bu talebi anladığını, Amerikalıların ise yazılı olmayan bir taahhütten bahsettiğini söyledi.

İslami Cihad yetkilisi, “İsrail rahat değil çünkü sadece Gazze'de değil, Batı Şeria'da ve Kızıldeniz'de de acı çekiyor. Savaş nedeniyle bölge ve ABD de kriz yaşıyor” dedi.

Gazze'nin bu savaşta ağır bir bedel ödediğini, 42 günlük ateşkesten sonra saldırıların geri dönmesine yer olmadığını söyleyen Hindi, çatışmanın nihai olarak durdurulmasının açık ve net bir şekilde yazılı olması gerektiğini bildirdi.

El-Hindi, iki tarafın ateşkes anlaşmasına varmaya ne kadar yakın olduğu sorusunu şu şekilde cevapladı: “İsrail, direnişten yorulacağı için Gazze'den tamamen çekilmek zorunda kalacak. Savaşı durdurmak için daha fazla iç anlaşmazlık ve dış baskıyla karşı karşıya kalacak.”

ABD tarafından BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan taslak kararın sadece İsrail’in teklifini pazarladığını vurgulayan el-Hindi, bunun direnişin taleplerinin bertaraf edilmesi olduğunu bildirdi.

Direnişin Biden'ı ya da arabulucuların öneriye ilişkin yorumlarını kabul etmek zorunda olmadığını belirten el-Hindi, yalnızca işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nden tamamen çekildiğini teyit eden açık bir metni kabul edeceğini söyledi.

El-Hindi, Güvenlik Konseyi'nde yaşananların direnişin durumundan hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini vurguladı.

YDH

Yorumlar