BEŞŞAR ESAD'TAN FİLİSTİN DİRENİŞİNE TAM DESTEK

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri Keni’yi başkent Şam’daki ofisinde kabul etti. 

Görüntülenme: 179 Tarih: 06 Haziran 2024 05:00
BEŞŞAR ESAD'TAN FİLİSTİN DİRENİŞİNE TAM DESTEK

İran’ın geçici Dışişleri Bakanı Ali Bakıri Keni, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile başkent Şam’da bir araya geldi.

El-Meyadin’de yer alan habere göre, Esed ve Bakıri Keni’nin bir araya geldiği görüşmede, Filistin’deki gelişmeler ele alındı.

Beşşar Esed’in, işgalcilere karşı direnişin en iyi seçenek olduğunu yinelediği ve İran ile Suriye arasında ortak ilkelere ve çıkarlara dayanan derin ve stratejik ilişkilere övgüde bulunduğu kaydedildi.

Esed açıklamasında “İşgalcilere karşı her türlü direniş, stratejik seçenek ve düşmanlara karşı koymanın doğru yolu olarak varlığını sürdürecektir” dedi.

Suriye devlet başkanı ayrıca “Siyonist rejim direnişe karşı yenilgiye yaklaştıkça, Filistin ulusuna karşı işlediği kanlı suçların vahametini artırıyor” ifadesini kullandı.

İran ile Suriye arasındaki ilişkilere de değinen Esed, “Bağlarımız, sağlam ilkelere, ortak ve dürüst çıkarlara dayanıyor, bu yüzden ilişkilerimiz derin ve stratejik kalacak” ifadesini kullandı.

Bu arada İranlı diplomat Bakıri Keni, Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, İran ile Suriye'nin sadık müttefikler ve bölgedeki istikrarın korunması için hayati unsurlar olduklarını vurguladı.

Mikdad ise Suriye'nin bölgedeki direniş gruplarını destekleme konusundaki kararlılığını yineledi.

YDH

Yorumlar