OCHA: GAZZE'DE ÇOCUKLAR AÇLIKTAN KIVRANIYOR

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), 1 Haziran Cumartesi günü yaptığı açıklamada, “Gazze'deki çocukların açlıktan kıvrandığını ve İsrail'in, insani yardımların güvenli geçişi konusundaki uluslararası yükümlülüklerine saygı göstermesi gerektiğini” belirtti. 

Görüntülenme: 177 Tarih: 04 Haziran 2024 18:15
OCHA: GAZZE'DE ÇOCUKLAR AÇLIKTAN KIVRANIYOR

OCHA Sözcüsü Jens Laerke, “Gazze'ye giren hayati yardımların, aktif çatışma bölgelerinden geçmek zorunda olan yardım çalışanlarının maruz kaldıkları zorluklar nedeniyle ihtiyaç duyan sivillere ulaşamadığını” belirtti.

Laerke, bir basın toplantısında, “Gazze'deki çocukların, yardımların ulaşmasındaki sürekli yaşanan engeller nedeniyle açlıktan kıvrandığını” vurguladı.

Gazze'ye giren yardımların sınırın birkaç metre ötesinde bırakıldığını ve yardım çalışanlarının aktif çatışma bölgelerinden geçmek zorunda oldukları için bu yardımlara ulaşmakta zorlandıklarını belirtti.

BM sözcüsü, yardımların Gazze'deki ihtiyaç sahibi sivillere ulaşamamasını “kıtlıkla karşı karşıya kalınmasına neden olan büyük bir sorun” olarak nitelendirdi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısında çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 118 binden fazla Filistinli şehit oldu veya yaralandı. Yaklaşık 10 bin kişi ise kayıp durumda ve onların da büyük çoğunluğunun enkaz altında olduğu tahmin ediliyor. İşgal saldırılarının sebep olduğu büyük yıkım ve aç bırakma amaçlı abluka çocuklar ile yaşlıların hayatını kaybetmesine neden olan kıtlığa sebep oluyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar