GENÇLİK MEDYA MERKEZİ'NDEN ULUSLARARASI GAZZE KAMPANYASI

Gençlik Medya Merkezi, Gazze'de sahada çalışan gazetecilerin sesini dünyaya duyurmayı amaçlayan, raporlarını ve çalışmalarını İngilizce başta olmak üzere muhtelif yabancı dillere çevirip çeşitli sosyal medya platformlarında yayınlanmasını hedefleyen “Gazze'den Dünyaya” inisiyatifini başlattığını duyurdu. 

Görüntülenme: 162 Tarih: 04 Haziran 2024 18:07
GENÇLİK MEDYA MERKEZİ'NDEN ULUSLARARASI GAZZE KAMPANYASI

Merkez Başkanı İbrahim Mukbil yaptığı duyuruda şunları söyledi: “Bu inisiyatifin amacı, özellikle İsrail'in yabancı gazetecilerin Gazze Şeridi'ne girişini engellemesi karşısında Gazze'den çıkan gazetecilik çalışmalarının diğer dillere çevrilerek yayılma alanını genişletmektir."

Mukbil, inisiyatif duyurusunda, gazetecilerin çalışmalarını doğrudan bir WhatsApp grubu üzerinden kabul edeceklerini, ardından bunların tercüme edilip montajlanacağını ve videoların yeniden gazetecilere yayınlamaları için geri gönderileceğini belirtti.

Ayrıca inisiyatifin, gazetecilerin ve aktivistlerin videolarını çevirmek ve üretmek için yeni gönüllüler kabul etmeye devam ettiğini ve Gazze'den medya mesajlarının yayılmasını artıracak her türlü işbirliğini memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

Mukbil, gazetecilere ve aktivistlere, İsrail işgalinin farklı şekillerde sürdürdüğü soykırım savaşına karşı Gazze'nin sesini dünyaya duyurmak için her türlü yol ve yöntemi kullanarak çalışmaları çağrısında bulundu ve bunun bir milli görev olduğunu ve Filistin anlatısını kanıtlama çabasının önemli bir parçasını oluşturacağını vurguladı.

Ayrıca, raporların ve video mesajlarının kısa ve yoğun olması itibariyle, özellikle TikTok, Instagram ve Facebook Reels gibi modern yayıncılık formatlarına uygun olacağını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar