AMERİKA'DA SİYONİST SOYKIRIMA KARŞI ÇIKAN HEMŞİRE HUSN CİBR İŞTEN ATILDI

New York University Langone Hastanesi, Filistin kökenli Müslüman Amerikalı hemşire Husn Cibr'i, Gazze'ye yönelik devam eden savaşı soykırım olarak nitelendirmesinden günler sonra işten çıkardı. 

Görüntülenme: 145 Tarih: 31 Mayıs 2024 18:16
AMERİKA'DA SİYONİST SOYKIRIMA KARŞI ÇIKAN HEMŞİRE HUSN CİBR İŞTEN ATILDI

Kadın hastalıkları ve doğum hemşiresi Cibr, hamilelik ve doğum sırasında çocuklarını kaybeden yaslı annelerle çalışmaları sebebiyle 7 Mayıs'ta hastaneden bir ödül aldı ve ödül töreni sırasında yaptığı konuşmada, Gazze'deki anneler ve çocuklarına yapılan zulüm nedeniyle duyduğu acıyı dile getirerek, yaşananları soykırım olarak tanımladı.

Hemşire, Instagram üzerinden yaptığı açıklamada, ödülü aldıktan sonraki ilk iş günü olan 22 Mayıs'ta hastane müdürü ve hemşirelik bölüm başkan yardımcısının katıldığı bir görüşmeye çağrıldığını belirtti.

Hemşire, kendisine “başkalarını tehlikeye attığı”, “insanları incittiği” ve “ödül törenini bozduğu” yönünde uyarılar yapıldığını ve aynı gün tekrar görüşmeye çağrıldığını, bu kez işten çıkarıldığını ve tıbbi merkezden uzaklaştırıldığını belirtti.

New York University Langone sözcüsü Steve Riteia, hemşirenin Gazze ile ilgili açıklamaları nedeniyle işten çıkarıldığını ve geçen Aralık ayında Gazze ile ilgili “bu tartışmalı konuyu” işyerinde gündeme getirmemesi konusunda uyarıldığını söyledi.

Sözcüye göre, Husn Cibr önceki uyarıya aldırış etmedi ve bir süre önce hastane çalışanlarının onurlandırıldığı bir etkinlikte yaptığı yorumlar bazılarını rahatsız etti.

New York Times gazetesi, Filistin kökenli Amerikalı hemşire ile yaptığı röportajda, hemşire kendi duruşunu savunarak, 11 yaşındayken Louisiana'daki okulunda bir yetkili tarafından İncil almaya zorlandığı başka bir olaya da değindi.

Gazze'ye verdikleri destek ve yaklaşık 8 aydır devam eden İsrail savaşını kınayan tutumları nedeniyle, ABD'deki birçok Müslüman sosyal medyada saldırılara maruz kaldı.

Nisan ayında, Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) tarafından yayınlanan veriler, 2023 yılında ABD'deki Müslümanlar ve Filistinlilere yönelik saldırılar ve ayrımcılığın, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşıyla birlikte artan İslamofobi ve önyargılar nedeniyle rekor seviyelere ulaştığını ortaya koydu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar