REFAH'TA 4 HASTANE HİZMET DIŞI KALDI

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta devam eden İsrail saldırısı nedeniyle 4 hastane ve 2 sağlık kliniğinin hizmet dışı kaldığını açıkladı. 

Görüntülenme: 286 Tarih: 28 Mayıs 2024 03:38
REFAH'TA 4 HASTANE HİZMET DIŞI KALDI

Bakanlık, Refah ilindeki Endonezya Sahra Hastanesi ve Tel Sultan Kliniği'nin, işgalin sağlık kurumlarına yönelik kasıtlı ihlalleri nedeniyle dün gece yapılan saldırı ve klinik çevresinin bombalanması sonucu hizmet dışı kaldığını açıkladı.

Bakanlık ayrıca, Ebu Yusuf en-Neccar Hastanesi, Ebu Velid Merkezi Kliniği, Refah Sahra Hastanesi-2 ve Kuveyt Uzmanlık Hastanesi'nin daha önce hizmet dışı kaldığını belirtti.

Bakanlık, bunun, Refah bölgesine yönelik olarak İsrail’in barbarca saldırılarının devamı ve genişlemesi, birçok hastaneyi vurması ve saldırılarında öncelikli olarak sağlık kurumlarını hedef alması sebebiyle sağlık sektöründeki krizin arttığını ve bu kurumların ciddi zarar gördüğünü vurguladı.

Çalışan sağlık elemanlarından bazılarının şehit olduğunu, vatandaşların hastanelere ulaşmasının zorlaştığını ifade etti.

Refah bölgesinde sadece Tel Sultan Doğum Hastanesi'nin hizmet vermeye devam etmek için mücadele ettiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı uluslararası kurumlara ve BM'ye, tüm hastaneler, sağlık ekipleri ve ambulansların İsrail’in vahşet ve zorbalığından korunması için çağrıda bulundu.

Kuveyt Uzmanlık Hastanesi'nde çalışan Raşid Berhum (23 yaşında) ve Musab El-Arca (22 yaşında) isimli iki sağlık görevlisinin dün İsrail insansız hava araçları tarafından hastane kapısında hedef alınarak şehit edildiği haber verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar