HAMAS'TAN İRAN'A TAZİYE MESAJI

İslami Direniş Hareketi (Hamas), İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan ile beraberindekilerin helikopter kazasında hayatlarını kaybetmeleri üzerine başsağlığı mesajı yayınladı. 

Görüntülenme: 509 Tarih: 20 Mayıs 2024 05:19
HAMAS'TAN İRAN'A TAZİYE MESAJI

Hamas, bu sabah (20 Mayıs Pazartesi) yayınladığı mesajda, İran dini lideri Ali Hamaney’e, İran hükümetine ve halkına taziye dileklerini sunarak, kazada ölenlere Allah’tan rahmet diledi.
 

Reisi ve Abdullahiyan’ın Filistin davasına ve Aksa Tufanı Operasyonu’na verdiği destekten söz edilen bildiride, İran’ın kazanın yol açacağı zorlukları aşacağına inanıldığı ve İran halkının köklü kurumlara sahip olduğu ifade edildi.
 

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin bulunduğu helikopter, Doğu Azerbaycan eyaletinde dağlık arazide kaza yaptı. İranlı yetkililer, Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile helikopterde bulunan Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim'in kazada hayatını kaybettiğini açıkladı.
 

Dün öğle saatlerinde Reisi'nin helikopterinin yoğun sis nedeniyle sert iniş yaptığı ve ekiplerin helikoptere ulaşmaya çalıştığı duyurulmuştu. Bu sabah İranlı yetkililer tarafından yapılan resmi açıklamaya göre İran Cumhurbaşkanı Reisi ve İran Dışişleri Bakanı hayatını kaybetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar