ULUSLARARASI SOBH (SABAH) MEDYA FESTİVALİ'NİN KONUSU FİLİSTİN

İran İslam Cumhuriyeti Radyo ve Televiazyon kurumu başkanı ve 40 yabancı konuğun katılımıyla "Sobh"ikinci uluslararası medya festivali, 19-21 Mayıs tarihleri ​​arasında Radyo ve Televizyon kurumunun konferans salonunda düzenlenecek. 

Görüntülenme: 409 Tarih: 19 Mayıs 2024 05:32
ULUSLARARASI SOBH (SABAH) MEDYA FESTİVALİ'NİN KONUSU FİLİSTİN

Sahab kanalının bildirdiğine göre "Sobh" ikinci uluslararası medya festivali bugün, yani 19 Mayıs'tan itibaren Ana", "Dış Yayınlar" ve "Filistin" eksenli 3 bölüm halinde çalışmalarına başlayacak. Bu festivalin ana kısmı, yarışmaya katılan belgesel çalışmaların, animasyonların ve kısa filmlerin gösteriminin yanı sıra medya konusunda uzmanlaşmış atölye çalışmalarının düzenlenmesidir.

Festivalin kapanış töreni 21 Mayıs'ta İran İslam Cumhuriyeti İRİB Başkanı Peyman Cebelli'nin katılımıyla düzenlenecek, bu törende, işgal altındaki topraklarda 7 ayı aşkın süredir devam eden savaş sırasında Gazze ve Filistin'den çok sayıda rapor hazırlayıp yayınlayan El Alam kanalının Gazze muhabiri "Esra El Bahisi", işgal altındaki topraklarda Filistin halkının mazlumiyetinin sesini dünyaya duyurmak amacıyla hazırladığı raporlardan dolayı onurlandırılacak.

Hassan Ruh El Emin'in son eseri olan "Yakın Zafer" tablosunun görücüye çıkarılması da bu etkinliğin diğer özel parçalarından biri olacak; Bu tablo, Gazze'deki direniş cephesinin zaferlerine ve Siyonist rejimin yıkılmasına farklı bir bakış açısı getiriyor.

Ayrıca bu törende "Haber", "Radyo ve Podcast", "Sosyal Medyalar, Web Sitesi ve Web Videosu", "Motionografi, Animasyon ve Müzik Videosu", "Televizyon", "Filistin'e özel yazılı içerik" ve "kısa ve belgesel film" çalışmaları da takdirle karşılanacaktır.

parstoday

Yorumlar