HİZBULLAH KORSAN İSRAİL KARŞISINDA BİR İLKE DAHA İMZA ATTI

Hizbullah, 1973 Ekim savaşından bu yana bir ilke imza atarak bölgedeki aktörler arasında Siyonist rejime karşı ilk hava saldırısını gerçekleştirdi. 

Görüntülenme: 275 Tarih: 19 Mayıs 2024 11:14
HİZBULLAH KORSAN İSRAİL KARŞISINDA BİR İLKE DAHA İMZA ATTI

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, iki adet S5 roketiyle donanmış bir insansız hava aracıyla İsrail'in Metula yerleşimini ve bölgenin askeri bölgesi civarındaki bir garnizonu hedef aldı.

Hamle, Hizbullah'ın ilk hava saldırısı ve Ekim 1973 savaşından bu yana bölgede Siyonist rejime karşı gerçekleştirilen ilk hava saldırısı oldu.

Hizbullah, yaptığı açıklamada insansız hava aracının belirlenen noktaya ulaştığında araçlardan birine ve etrafında toplanan askerlere iki roket attığını, rejim kuvvetlerine ağır hasar verdiğini ve ardından belirlenen hedefe kamikaze saldırısı gerçekleştirdiğini bildirdi.

İsrail basını ise Hizbullah'ın Metula'ya saldırmak için ilk kez havadan karaya füze olan S5 roketleriyle donanmış bir insansız hava aracı kullandığını duyurdu.

Haberlerde, Ziv Tıp Merkezi'nin Metula yakınındaki insansız hava aracı saldırısında yaralanan üç askeri kabul ettiği, 'bunlardan birinin çok ağır, diğer ikisinin ise hafif yaralı olduğu' kaydedildi.

Ayrıca Hizbullah, Mavi Hat'taki Cel el-Deyr karakolunda bir insansız hava aracına ait sinyal bozucu cihazın vurulduğunu belirtti.

Mavi Hat, 2000 yılında, İsrail'in Güney Lübnan'dan çekilmesi sırasında BM nezdinde belirlenen sınırı ifade ediyor.

Hizbullah, Siyonist rejimin Lübnan'ın Bekaa bölgesindeki sanayi tesislerine yönelik saldırısına karşılık olarak Kiryat Şimona yerleşiminin kuzeyinde bulunan Tel Hay'daki sanayi tesislerine insansız hava aracıyla saldırı düzenlediğini de sözlerine ekledi.

Hizbullah, Tel Hay'daki Elbit Savunma Sanayii Şirketi'ne ait David Cohen fabrikasını da bombaladı.

Direniş, saldırıda vurulan fabrikanın İsrail kuvvetleri için elektronik sistemler üretme konusunda uzman olduğu bilgisini paylaştı.

Bununla beraber direniş, perşembe günü Summak ve Cel el-Alem askeri bölgelerinin yanı sıra İsrail'in Nefah yerleşimi de dahil olmak üzere çok sayıda operasyon gerçekleştirdi.

Hizbullah, aynı zamanda Nefah'taki 210. Tümen'in komuta merkezine, Kela hava savunma kışlasına ve topçu desteği için Yoav kampına 60'tan fazla grad füzesi kullanılan bir operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu.

YDH

Yorumlar