GAZZE'DE 604 CAMİ YIKILDI

Gazze’deki Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığı, işgal güçlerinin saldırılarında 604 caminin tamamen yıkıldığını ve 200 cami ile 3 kilisenin de büyük oranda hasar gördüğünü açıkladı. 

Görüntülenme: 293 Tarih: 18 Mayıs 2024 05:34
GAZZE'DE 604 CAMİ YIKILDI

Bakanlık, dün akşam (17 Mayıs Cuma) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, işgal güçlerinin Gazze Şeridi’nin tümünde 60 mezarlığı hedef aldığını ve mezarları açarak 1000’den fazla cesedi çaldığını bildirdi.

 

 

Ana binası başta olmak üzere bakanlığa ait 15 binanın işgal güçleri tarafından yıkıldığını belirten Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığı, saldırılarda yıkılan binalar arasında Kur’an-ı Kerim Radyosu, Han Yunus’taki Vakıflar Müdürlüğü, Kültürel ve Yazma Eserler Merkezi, Vakıflar Erkek Şer’i Okulu ile Davet Fakültesi Kuzey Şubesi’nin yer aldığını ifade etti.

 

 

Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığı, dünyanın özgür insanları ile uluslararası ve İslami kurumlardan işgal güçlerinin Gazze Şeridi’nde masum sivilleri ve ibadethaneleri hedef alan saldırılarını durdurmak için acilen müdahalede bulunmalarını istedi.

 

 

İşgal güçlerinin 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği kanlı saldırılarda çoğu kadın ve çocuk on binlerce masum insan şehit oldu ya da yaralandı.

 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar