HAMAS'TAN GEÇİCİ İSKELE AÇIKLAMASI

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin topraklarında yabancı asker bulunmasına karşı olduğunu yineleyerek, ABD tarafından Gazze sahilinde inşa edilen geçici iskelenin Filistinlilerin kontrolünde olacak kapılara alternatif teşkil edemeyeceğini bildirdi. 

Görüntülenme: 348 Tarih: 18 Mayıs 2024 05:32
HAMAS'TAN GEÇİCİ İSKELE AÇIKLAMASI

Hamas, dün (17 Mayıs Cuma) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, “Filistin topraklarında herhangi bir yabancı askeri gücün bulunmasını reddettiğimizi bir kez daha teyit ediyoruz” dedi.
 

Bildiride, geçici iskele dâhil insani yardım girişi için kullanılan yolların hiç birinin Filistinlilerin kontrolünde olacak kapılara alternatif teşkil edemeyeceği ifade edildi.
 

Hamas, işgal güçlerinin Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıların yol açtığı felaket sebebiyle Filistin halkının ihtiyaç duyduğu insani yardıma ulaşma hakkı olduğunu vurguladı.
 

ABD ordusunun Gazze sahiline inşa ettiği geçici iskelenin tamamlanmasının ardından yardım taşıyan kamyonlar Gazze Şeridi’ne girmeye başladı.
 

Gazze Şeridi’nin güneyinden yola çıkan onlarca kamyonun geçici iskeleye ulaştığını ve gemilerle gelen yardımları alarak Gazze Şeridi içlerine taşıdığını gösteren çok sayıda fotoğraf yayınlandı.
 

Yerel kaynaklar, kamyonların yardımları Gazze Şeridi’nin güneyine götüreceğini ve yardımların özellikle El-Mevasi bölgesine sığınan yüz binlerce insana dağıtılacağını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar