İSMAİL HANİYE IRAK HİZBULLAH TUGAYLARI GENEL SEKRETERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Irak Hizbullah Tugayları Genel Sekreteri Ebu Hüseyin el-Hamidavi, Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas hareketinin siyasi büro başkanı İsmail Haniye ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Görüntülenme: 475 Tarih: 17 Mayıs 2024 05:33
İSMAİL HANİYE IRAK HİZBULLAH TUGAYLARI GENEL SEKRETERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Ebu Hüseyin el Hamidavi, İsmail Haniye ile gerçekleştirdiği bu telefon görüşmesinde, Gazze savaşıyla ilgili son gelişmeleri ele aldı.

Irak Hizbullah Tugayları Genel Sekreteri Hamidavi, İsmail Haniye'ye şunları söyledi: ‘Irak halkı ve Irak direnişi size borçludur ve geçmişte Gazze'ye yardım konusunda daha fazlasını sağlayamadıkları için acı çekmekte ve utanmaktadır.

Gazze, imkân yetersizliği ve zayıflık konusunda bahane üretmeye yer bırakmayan, herkesin gözü önünde zayıfların müstekbirlere karşı harekete geçebileceği bir mekanizma ortaya koyan bir model sundu.’

Irak da Siyonist rejime karşı mücadele alanına girmiştir. Aksa Tufanı operasyonunun nimetlerinden biri de Irak'ı kısa sürede Siyonizm'e karşı İslam-Arap mücadelesi sahasına döndürmesidir.

Size söz veriyoruz ki, Irak İslami direnişi Filistin'deki kardeşlerimize yardım etmek için canı ve malıyla hiçbir çabadan kaçınmayacaktır.’

Irak el Fetih Koalisyonu Başkanı Hadi el Amiri de 8 gün önce Hamas Lideri İsmail Haniye ile telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Irak İslami direnişi, Gazze savaşının başlangıcından itibaren ciddi bir şekilde sahaya girmiş ve kuzeyde Golan'dan güneyde Eilat'a kadar işgalci İsrail ordusunun onlarca mevzisini füze ve İHA’larla hedef almıştır.

rasthaber

Yorumlar