YEMEN İSTİHBARATI MOSSAD ŞEBEKESİNİ ÇÖKERTTİ

Yemen Savaş Medyası sorumlusu, İsrail casusluk şebekesi üyelerinin Yemen istihbarat teşkilatın tarafından yakalandığını bildirdi. 

Görüntülenme: 343 Tarih: 11 Mayıs 2024 05:32
YEMEN İSTİHBARATI MOSSAD ŞEBEKESİNİ ÇÖKERTTİ

Yemen istihbarat birimlerinin, Yemen'in füze ve insansız hava aracı kabiliyetleri hakkında istihbarat toplayan İsrailli bir casusluk şebekesinin üyelerini tespit ederek tutukladığı bildirildi.

Tasnim Haber ajansı, Yemen Savaş Medyası sorumlusu Albay Necib el-Ansi'ye dayandırdığı haberinde tutuklamaların Yemen ordusunun, rejimin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentini karadan işgali sırasında Filistinlilere destek amacıyla İsrail bağlantılı gemilere yönelik misilleme saldırılarının dördüncü aşamasına geçtiği sırada gerçekleştiğini duyurdu.

Yemenli yetkili, bu şebekenin geçen yıl Ekim ayında Filistinlilerin işgal altındaki topraklara yönelik gerçekleştirdiği Aksa Tufanı Operasyonu'nun ardından ülkenin Filistin yanlısı saldırılarıyla eşzamanlı olarak Yemen topraklarında dağıtılan bir "Siyonist-Amerikan casusluk hücresi" olarak tanımladı.

Ansi, “Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Aksa Tufanı savaşına girmesiyle eş zamanlı olarak, füze atış noktalarını ve Yemen donanmasının konuşlanmasını tespit etmek ve Amerikan ve İsrail kuvvetlerine istihbarat sağlamak için BAE’ne mensup bir istihbarat subayının liderliğinde Yemen'in batı kıyısında bir paralı asker ağı harekete geçirildi” dedi.

Tasnim'in uzmanlardan aktardığına göre, Yemen'in Filistin direnişini desteklemedeki başarısı, bu ülkenin istihbarat, güvenlik ve askeri birimlerinin ABD, İngiltere ve İsrail askeri koalisyonuna karşı Kızıldeniz, Umman Denizi ve Bab el-Mendeb Boğazı'ndaki hakimiyeti ve koordinasyonundan kaynaklanıyor.

Geçen hafta bir açıklama yapan Yemen İçişleri Bakanlığı, Sana'daki güvenlik servislerinin, ABD ve İsrail için çalışan ve eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in yeğeni Ammar Salih liderliğinde faaliyetlerini sürdüren ‘Force 400’ adlı istihbarat birimi içindeki bir casus hücresini çökerttiğini açıklamıştı.

YDH

Yorumlar