ALMANYA İŞGALCİ İSRAİL'E KİMYASAL SİLAH VERİYOR

Parstoday'ın bildirdiğine göre 25 Mart 1366'da Irak Baas hükümeti Saddam'ın direkt emriyle Halepçe halkını kimyasal bombardımana tuttu. 

Görüntülenme: 317 Tarih: 16 Mart 2024 11:31
ALMANYA İŞGALCİ İSRAİL'E KİMYASAL SİLAH VERİYOR

Kaynaklara göre bu kimyasal saldırıda kullanılan gazlar arasında başta Almanya olmak üzere bazı batılı ülkelerden Saddam'a sağlanan hardal gazı, sarin, tabon ve VX yer alıyordu. Başta Almanya olmak üzere Batılı ülkelerin yıkıcı silahlar ve kitle imha silahları yapma ve kullanma durumu ciddidir ve bu ülkenin Siyonist rejimi bu ölümcül silahlarla silahlandırdığına dair ciddi şüpheler bulunmaktadır. Gazze savaşının başlamasıyla birlikte Almanya'dan İsrail'e silah ihraç etme ruhsatı da artırıldı ve Berlin hükümetinin öncelikleri arasında ilk sıraya yerleşti.

Alman hükümeti, Aralık 2023'te İsrail'e yaklaşık 303 milyon euro (323 milyon dolar) değerinde askeri teçhizat ihracatını onayladı; Bu rakam, 2022 yılının tamamındaki 32 milyon euroluk silah ihracatına kıyasla silah ihracatında 10 kattan fazla artış olduğunu gösteriyor.

Stockholm Uluslararası Barış Araştırma Enstitüsü (SIPRI), Almanya'nın son yıllarda Siyonist rejime binden fazla tank motoru sağladığını bildirdi. Siyonist rejimin son aylarda Gazze ve Güney Lübnan'da fosfor bombaları da dahil olmak üzere yasaklanmış silahları kullanması, Almanların hala saldırgan ülkeleri silahlandırma konusundaki geleneksel yöntemlerine sadık kaldıkları şüphesini güçlendiriyor.

Siyonist rejimin bölgede bu silahları kullanmasına ilişkin endişeler; Kimyasal Silahlar Sözleşmesi'ne üye devletlerin 38. konferansında yer alan bağlantısızlar hareketi, Siyonist rejimin Gazze saldırısında işlediği suçlara işaretle, Filistin hükümetinin, Siyonist rejimin olası kimyasal silah kullanımının araştırılması yönündeki talebini destekliyor.

Yayınlanan raporlara atıfta bulunan Bağlantısızlar Hareketi, Siyonist rejimin fosfor bombaları da dahil olmak üzere yasaklanmış silahların Gazze ve Güney Lübnan'da kullanılmasından duyduğu derin endişeyi dile getirerek Gazze ve Batı Şeria'ya yönelik saldırılarda sinir gazı ve diğer zehirli maddelerin kullanılma olasılığı konusunda uyarıda bulundu.

Batılı silah üreticisi ülkelerin tarihinin bölgedeki gelişmelere insani olmayan, ticari ve önceki bakış açısı, geçtiğimiz yıllarda insan hakları çevrelerinin geniş kaygılarını da beraberinde getirmiştir.

Kimyasal silahların kullanımı uluslararası anlaşmalara göre yasaklanmışken; Irak'ın Baas rejimi, Hş takvimle 27 Mehr 1359'dan 3 Şehrivar 1367'ye kadar İran'ın Serdaşt şehrine toplam 582 kimyasal saldırı gerçekleştirdi; Bu saldırılar sonucunda 10.000'den fazla kişi şehit olmuş, 100.000'e yakın kişi yaralanmış ve sürekli tedaviye ihtiyaç duymuş, 250.000 kişi ise hafif yaralanmıştır.

Doğrudan Irak Baas rejiminin neden olduğu Serdeşt kimyasal bombasının insanlık trajedisi, Batı bloğunun Irak'la dayatılan savaşta ittifak kurması ve Bağdat'a açık ve gizli desteği nedeniyle Batı medyasının sessizliğiyle karşılanmış ve fazla ilgi görmemiştir.

Saddam rejimine kimyasal silah malzeme ve teçhizatı satarak bu felakete bir şekilde katkıda bulunan Batılı ülkeler, bu olayı görmezden gelerek tepki göstermediler, hatta inkar etmeye çalıştılar. Raporlar, çoğu Almanya'dan olmak üzere, Irak Baas rejiminin kimyasal silahlarla donatılmasında kimyasal madde üreten 400'den fazla firmanın yer aldığını gösteriyor. İşte Gazze'nin savunmasız halkını öldürmek için şimdi Siyonist rejimi silahlandırmaya başvuran bir ülke.

parstoday

Yorumlar