Kassam Tugaylarının Aksa Tufanı operasyonu karşısında ağır bir şekilde aşağılanan, istihbarat ve askeri itibarının yitirildiğini fark eden Siyonist rejim, Gazze'ye yönelik topyekûn saldırıları gündemine almıştır. Korsan rejim yeni kararında Gazze kuzeyinde yaşayan Filistinlilerden kendi evlerini terk etmelerini ve bölgenin güneyine gitmelerini istedi ve kuzey Gazze halkının bölgeyi terk etmeleri için onlara 24 saatlik kısa bir süre tanıdı. Bu planın başlıca sebebi, Siyonist rejim ordusunun iddiasıdır; işgalci ordu, İzzettin el-Kassam Tugaylarının Gazze’nin tünellerinde ve evlerin altında yaşadıklarını ayrıca sivillerin binalarında gizlendiklerini iddia ediyor. Bu yüzden düzenleyecekleri saldırıda sivillerin ölümü veya yaralanmalarını engellemek için onların kuzey Gazze’yi terk etmeleri gerektiğini iddia ediyorlar.
Bazı kaynaklar Amerika dışişleri bakanı Antony Blinken’den naklen Siyonist rejimin Gazze’yi “yerle yeksan etmek” istediğini belirttiler. Bu yüzden Gazze’nin kuzeyinde yaşayan 1 milyon 200 bin insanın burayı terk ederek önce Mısır’a taşınmaları ve ardından Arabistan, Ürdün, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne dağıtılacaklarını ifade ettiler. Bu bağlamda Middle East News şöyle yazdı: İsrail istihbarat kurumları koridorlarında, İsrail’in Hamas’ın eline düşen kendi esirlerini şimdiden ölü saymak istediği konuşuluyor.
Hamas, rejimin bu planını psikolojik savaş olarak nitelendirdi ancak görünen o ki Kudüs'teki işgal rejimi topyekun hava saldırılarıyla bir katliama daha imza atıyor ve bu mühletle birlikte kendisini savaş suçundan aklamaya çalışıyor. Şimdiye kadar tüm Arap ülkeleri Siyonist rejimin Gazze'nin kuzeyinde yaşayan insanların bölgeyi terk etme planına karşı çıktı. Suudi Arabistan yaptığı resmi açıklamada Gazze halkının zorla yerinden edilmesine karşı çıktı ve kınadı. Kuveyt Dışişleri Bakanı Salim Abdullah Al-Cabir Al-Sabah da ülkesinin Siyonist rejimin Gazze sakinlerinin zorla tahliyesi talebine güçlü bir şekilde karşı çıktığını duyurdu. Mısır bu plana karşı çıkarken Refah kapısını beton duvarlarla kapattı. Ürdün hükümeti de bu plana karşı çıktı ve bunu bir savaş suçu örneği olarak nitelendirdi. Birleşmiş Milletler de Siyonist rejimin bu planına resmen karşı çıktı.
Bu plan uygulamada, Filistin coğrafyasını daha da küçültecek, aynı zamanda yüzbinlerce yerinden edilmiş insanın bu ülkelere girmesi nedeniyle Arap ülkeleri açısından da önemli sonuçlar doğuracaktır. Kuzey Gazze halkının zorla yerinden edilmesi, yalnızca Filistinlilerin değil, Arap ülkelerinin Arap ve İslam kimliğini de tehdit ediyor.
Bu arada Siyonist İsrail'in, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik planladığı "kara harekatının", olumsuz hava koşulları nedeniyle birkaç günlüğüne ertelendiği ileri sürüldü.
Üst düzeyli 3 siyonist yetkilinin New York Times’a yaptıkları açıklamada İsrail rejiminin, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik planladığı "kara harekatının", olumsuz hava koşulları nedeniyle birkaç günlüğüne ertelendiği ileri sürüldü.
Açıklamada, kara birliklerinin yanı sıra harekata tanklar, istihkamcılar ve komandoların da katılacağı kaydedilerek, karadaki askerlere, savaş uçakları, helikopterler, İHA'lar ile kara ve denizden atılacak toplarla koruma sağlanacağı öne sürüldü.
Fakat burada sorulması gereken soru şu, “Acaba Siyonist rejim gerçekten hava koşulları nedeni ile mi kara harekatını erteledi? Acaba hava koşulları kara harekatını olumsuz etkileyecek kadar gerçekten kötü mü? Yoksa korsan rejim İslam dünyası ve hatta uluslararası kurumların kara harekatına karşı sert muhalefetleri mi Siyonist rejimi, kara harekatını ertelettirmeye zorladı?
parstoday