GAZZELİ 5 ŞEHİT HAKK'A UĞURLANDI

Dün Gazze'nin doğusunda bir bombanın patlaması sonucu şehit olan beş kardeşimiz bugün düzenlenen merasimle Hakk'a uğurlandı. 

Görüntülenme: 428 Tarih: 14 Eylul 2023 14:04
GAZZELİ 5 ŞEHİT HAKK'A UĞURLANDI

Dün akşam saatlerinde Gazze şehrinin doğusunda Melike bölgesinde, sınır telleri yakınında meydana gelen bir patlamada hayatını kaybeden 5 Filistinli bugün (14 Eylül Perşembe) Gazze'de düzenlenen ve büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi. 

Cenaze törenine katılanlar, dünkü olayda hayatlarını kaybeden Nasır Nevfel, Bera Ez-Zerd, Muhammed Kaddum, Raid Ramazan ve Ali Iyad isimli şahısların cenazelerini omuzlarında taşırken bir yandan da işgalci siyonistlerin cinayetlerine tepkilerini ve Filistin direnişine desteklerini dile getiren sloganlar attılar. 

Gazze şehrinin batısındaki Şifa Sağlık Merkezi'nin önünden harekete geçen cenaze konvoyu şehitlerin ailelerinin Gazze şehrinde ve El-Bureyc ve En-Nuseyrat mülteci kamplarında bulunan evlerine doğru ilerledi. 

Dün akşam Gazze şehrinin doğusundaki Melike bölgesinde sınır tellerinin yakınında işgal rejiminin Gazze ablukasını protesto ve işgal zindanlarındaki zulme maruz kalan esirlere destek amacıyla gösteri düzenledikleri sırada meydana gelen patlamada 5 kişi şehit olurken onlarca kişi de yaralanmıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar