Kendini ‘Siber İntikamcılar’ olarak tanıtan bir hacker grubu, Siyonist rejime karşı gerçekleştirdiği çok sayıda siber operasyonun perde arkasını ilk kez yayınladı.
Bu hacker grubu, geçtiğimiz yıllarda Siyonist rejimin kilit ve hayati merkezlerine ve tesislerine yönelik olarak düzenlenen kapsamlı saldırılarının görüntülerini ve videolarını yayınlayarak Siyonist rejimin BAZAN Petrokimya Şirketi’nin hacklendiğini duyurdu.
BAZAN Petrol şirketi, Siyonist rejimin kimya endüstrilerinin Avrupa ülkeleri ve Amerika'ya ihracatının büyük bir kısmını elinde bulunduran ve Siyonist rejimin en büyük petrokimya şirketlerinden biri.
Bu grup ayrıca BAZAN Rafinerisi'nde bulunan sistemlerin arıza ve hata kayıt detaylarının resimlerini yayınlayarak 2021 yılının Haziran ve Ağustos ayları ile 2022 yılının Haziran ve Kasım aylarında olmak üzere bu rafineriye karşı 4 kez gerçekleştirilen siber saldırılarının sorumluluğunu da resmen üstlendi.
Bu grubun siber saldırılarına ilişkin yayınlanan görüntü ve videolar arasında Aralık 2022'de Carmel Company'nin Hayfa'daki elektrik trafo tesislerinde çıkan yangın ve Şubat 2023'te Siyonist rejimin rafineri tesislerinden birinin sisteminde çıkan arıza ve aksama kayıtları da görülüyor.
‘Siber İntikamcılar’, Siyonist yetkililere yönelik tehdit mesajlarının bir bölümünde 2020 yılından bu yana pek çok petrokimya tesisini havaya uçurduklarını ama henüz asıl ağır darbeyi indirmediklerini açıkladılar.
‘İntikamcılar’, İsrail'in en ünlü güvenlik duvarı markasının bariyerini aştı
İntikamcılar (Cyber Avengers) grubunun Telegram kanallarında (https://t.me/CyberAv3ngers) yayınladığı belgelere göre, bu grubun İsrail'in en ünlü güvenlik duvarı markası Check Point'in bariyerini aştığını iddia ettiği görülüyor.
Bu güvenlik duvarını geçmek, işgal altındaki bölgelerde pek çok petrokimya endüstriyel şirketinin bilgilerinin ele geçirilmesi anlamına gelebilir.
Grup sızdığı ve ele geçirdiği Siyonist rejimin petrokimya bilgilerini satışa çıkardığını açıkladı.
tesnim