ABDULLATİF EL KANU TERÖRİST İSRAİL'İN CENİN'E YÖNELİK SALDIRISINI DEĞERLENDİRDİ

 

Görüntülenme: 420 Tarih: 04 Temmuz 2023 05:27
ABDULLATİF EL KANU TERÖRİST İSRAİL'İN CENİN'E YÖNELİK SALDIRISINI DEĞERLENDİRDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Dr. Abdüllatif El-Kanu' siyonist işgal rejiminin Cenin şehrine ve mülteci kampına yönelik olarak geçtiğimiz pazar günü gece yarısından bu yana kesintisiz bir şekilde sürdürdüğü ve bugün üçüncü gününe giren saldırılarının, bu saldırılarda özellikle sivilleri hedef almasının ve altyapı tesisleriyle yolları tahrip etmesinin tam anlamıyla savaş suçu olduğuna dikkat çekti. Filistin halkının tümünün Cenin ahalisinin, siyonist işgal güçlerinin bu vahşi saldırıları karşısında sürdürdüğü direnişin arkasında birlik içinde olduğunu dile getirdi. 

El-Kanu' yaptığı açıklamada işgal rejiminin bugün üçüncü gününe giren saldırılarında izlediği yöntemlerin işgal hükümetinin tam anlamıyla faşist, ırkçı ve insanlık düşmanı bir hükümet olduğunu çok açık bir şekilde gözler önüne serdiğini, bu hükümetin bütün uluslararası anlaşmalara, hukuk kurallarına, törelere ve insani değerlere başkaldırdığını vurguladı. 

El-Kanu' Cenin ahalisinin tüm imkansızlıklarına ve oldukça zor şartlarda hayatlarını idame ettirmek durumunda olmalarına rağmen yine işgal rejiminin vahşi saldırısına kararlılıkla direndiğini ifade ederken, ABD'nin bütün bu saldırıları gerçekleştiren işgal hükümetine yardım ve desteğinin onun tüm suçlarına ortak olması anlamına geldiğini hatırlattı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin 2 Temmuz Pazar gece yarısından itibaren Cenin şehrine ve mülteci kamplarına yönelik olarak havadan ve karadan sürdürdükleri saldırılarda şimdiye kadar 4'ü ergenlik çağının altında 10 kişi şehit edilirken, 20'si ağır 100 kişi de yaralandı. İşgal güçlerinin saldırılarında özellikle sivilleri ve altyapı tesislerini hedef aldıkları belirtiliyor. İşgal güçleri saldırıyı başlattıkları ilk saatlerden itibaren yolları kullanılamaz hale getirmek için buldozerlerle asfaltları kırmaya, su şebekelerini ve elektrik hatlarını tahrip etmeye başladılar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar