FİLİSTİNLİLERE HAMURSUZ BAYRAMI ZULMÜ

Siyonist işgal rejimi yahudilerin Hamursuz (Pesah) Bayramı'nı bahane ederek Filistin'in Batı Şeria ve Gazze bölgelerinin geçiş kapılarını kapatma kararı aldı.  

Görüntülenme: 417 Tarih: 01 Nisan 2023 13:08
FİLİSTİNLİLERE HAMURSUZ BAYRAMI ZULMÜ

Siyonistlere ait haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre güvenlik gerekçesiyle ve birtakım siyasi hadiseler sebebiyle işgal rejimi 5 Nisan akşamı saat 17.00'den itibaren Batı Şeria ve Gazze bölgelerine yönelik olarak kapsamlı bir abluka uygulaması başlatacak. Abluka 8 Nisan gece yarısına kadar devam edecek. 8 Nisan gece yarısı genel bir durum değerlendirmesi yapılarak geçiş kapıları mutat saatler için açılacak. 

7 Nisan Cuma günü Batı Şeria bölgesinde Ramazan ayı münasebetiyle yapılan bazı geçişler için kapıların kısmi olarak açılacağı; Gazze'nin kapılarının da 11 Nisan akşam 17.00'den 12 Nisan gece yarısına kadar tekrar kapatılacağı belirtildi. 

Kapsamlı ablukanın uygulandığı dönemde, zorunlu haller ve tıbbi gerekçelerle yapılması istenen istisnai geçişlere işgal hükümetinin tayin ettiği organizatörün onay vermesinden sonra izin verileceği ifade edildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar