KORSAN İSRAİL'İN ŞAM'A YÖNELİK SALDIRISINDA İRANLI ASKERİ DANIŞMAN MİLAD HAYDARİ ŞEHİT OLDU

İran, Siyonist Rejim’in bugün sabahın erken saatlerinde Şam kırsalına yönelik düzenlediği çirkin saldırısında Devrim Muhafızları Ordusu’nun askeri danışmanlarından subay Milad Haydari’nin şehit olduğunu bildirdi. 

Görüntülenme: 445 Tarih: 01 Nisan 2023 23:03
KORSAN İSRAİL'İN ŞAM'A YÖNELİK SALDIRISINDA İRANLI ASKERİ DANIŞMAN MİLAD HAYDARİ ŞEHİT OLDU

Devrim Muhafızları Ordusu’ndan yapılan yazılı açıklamada; Siyonist Rejim’in bugün sabahın erken saatlerinde Şam kırsalına yönelik düzenlediği çirkin saldırısında Devrim Muhafızları Ordusu’nun askeri danışmanlarından subay Milad Haydari’nin şehit olduğunu duyurdu.

Açıklamada, Siyonist rejimin süregelen saldırıları ve cinayetleri ile Birleşmiş Milletler üyesi bağımsız bir ülkenin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün devam eden ihlaline karşı uluslararası kurumların sessizliği ve eylemsizliği kınandı.

Devrim Muhafızları Ordusu, Siyonist İsrail’in bu suçuna kesinlikle karşılık verileceğini vurguladı.

İran, Siyonist İsrail’in Suriye’ye Yönelik Son Saldırılarını Kınadı

Öte yandan İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasır Kenani, Siyonist Rejim’in perşembe ve cuma günleri şafak vakti Şam ve kırsalındaki bazı noktalara yönelik saldırılarını şiddetle kınadı.

Kenani, “Siyonist Rejim’in Suriye’ye yönelik sivil havalimanları ve yerleşim yerleri de dahil olmak üzere saldırgan ve sürekli askeri saldırılarına karşı uluslararası toplum maalesef beklenen ve caydırıcı tepkiyi göstermedi” diyerek, bu tür agresif uygulamaların uluslararası yasa ve düzenlemelerin açık ve sürekli ihlali olduğunu söyledi.

Sözcü Kenani, bu saldırıların dikkatleri işgal rejiminin derin iç krizlerinden ve bölünmelerinden uzaklaştırmak için yapıldığını ve rejimin Suriye’nin dış ilişkilerinde son dönemde yaşanan açılımlarından duyduğu memnuniyetsizliği gösterdiğini kaydetti.

Nasır Kenani, başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere sorumlu uluslararası kuruluşların saldırgana karşı önlem alma ve Siyonist İsrail’in saldırılarının devam etmesini önleme konusunda yasal ve kabul edilmiş sorumluluklarını bir an önce görmeleri talebini yineledi.

Siyonist İsrail’den Şam’a Yeni Hava Saldırısı

Suriye Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Siyonist İsrail’in Şam çevresindeki noktalara düzenlediği hava saldırısında 2 askerin yaralandığı belirtildi.

Bakanlık, işgal güçlerinin yerel saatle 01.20 sıralarında başkent Şam çevresindeki bazı noktalara füzelerle saldırı düzenlediğini açıkladı.

Suriye hava savunma sistemlerinin atılan füzelerin bir kısmını düşürdüğü ifade edilen açıklamada, saldırı sonucu 2 askerin yaralandığı ve maddi hasar meydana geldiği belirtildi. 

Suriye Savunma Bakanlığı tarafından geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada, İsrail'in Halep Havalimanı ve çevresine düzenlediği hava saldırısında maddi hasar meydana geldiği bildirilmişti.

tesnim

Yorumlar