KATİL İSRAİL ASKERLERİ FİLİSTİNLİ BİR GENCİ ŞEHİT ETTİ

İşgal altındaki En-Nakab bölgesindeki Hura köyü sakinlerinden Filistinli bir genç dün gece yarısından önce Mescid-i Aksa’nın Es-Silsile Kapısı yakınlarında işgal güçleri tarafından şehit edildi. 

Görüntülenme: 527 Tarih: 01 Nisan 2023 18:53
KATİL İSRAİL ASKERLERİ FİLİSTİNLİ BİR GENCİ ŞEHİT ETTİ

Olayın ardından işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’nın kapılarını kapattığı bildirildi.
 

Yerel kaynaklar, şehit gencin Hura köyü sakinlerinden 26 yaşındaki Muhammed Halid El-Useybi olduğunu, Romanya’da tıp eğitimi aldığını ve geçtiğimiz günlerde işgal rejiminde doktorluk yapabilmek için gerekli sınavı başarıyla verdiğini ifade etti.
 

İşgal polisi olayla ilgili yayınladığı bildiride, Filistinli gencin Es-Silsile Kapısı yakınlarında sorgulanırken işgal askerlerinden birine saldırdığını ve tabancasını kapmaya çalıştığını, tabancayla bir el ateş ettiğini ve olay yerinde bulunan diğer işgal askerlerinin gencin üzerine ateş açtıklarını öne sürdü.
 

Görgü tanıkları ise işgal polisinin iddiasını yalanladı ve Filistinli gencin işgal askerleri tarafından Mescid-i Aksa’dan çıkarılarak darp edilen bir genç kızı kurtarmak istediğini ve bu sırada yaşanan itiş-kakış sırasında işgal askerlerinin gencin üzerine ateş açtıklarını söyledi.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin ayrıca Es-Silsile Kapısı yakınlarında gençlere saldırdığını ve bir genci gözaltına aldığını, Eski Belde semtindeki Kettanin Çarşısı’nda da dükkan ve tezgah sahiplerini darp ettiğini belirtti.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Hazım Kasım, işgal güçlerinin Filistinli bir genci Es-Silsile Kapısı yakınlarında şehit etmesinin Filistinlilere ve kutsal mekanlarına açtığı din savaşının bir parçası olduğunu söyledi.
 

Kasım, işgal güçlerinin Cuma günü Mescid-i Aksa’ya akın eden Filistinlilerden intikam almaya çalıştığını ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar